Seimo šokėjas Ž.Šilgalis neteko posto parlamente

Seimo narys Žilvinas Šilgalis atleidžiamas iš parlamentinės Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pareigų.

Į jas deleguojamas liberalcentristas Jonas Liesys. Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) šis postas priklauso pagal valdančiosios koalicijos partnerių sutartas pareigybių kvotas.

Ketvirtadienį per Seimo plenarinio posėdžio pertrauką surengtas neeilinis Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdis. Jį inicijavo 12 komisijos narių, pareikalavusių nedelsiant spręsti komisijos vadovo klausimą.

Komisijos posėdyje už Ž.Šilgalio atstatydinimą balsavo 9 jos nariai, prieš buvo tik 3, susilaikė 2.

Šį sprendimą dar turi patvirtinti visas Seimas. Jis turės balsuoti ir už naująjį Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininką, kuriuo siūlomas J.Liesys. Komisija balsų dauguma pasisakė už šią kandidatūrą ir teikia ją tvirtinti Seimui.

Valdančiosios koalicijos atstovai paaiškino, kad Jaunimo ir sporto reikalų komisijos vadovas pakeistas dėl to, kad šios pareigybės kvota, pagal Seimo seniūnų sueigos patvirtintą tvarką, priklauso LiCS.

Ž.Šilgalis šios komisijos pirmininku Seimo kadencijos pradžioje paskirtas būtent kaip šios partijos narys, tačiau pernai jis paliko ir LiCS frakciją, ir partiją. Jis perėjo į nefrakcionuotus Seimo narius vienijančią Mišriąją parlamentarų grupę.

Tokį komisijos žingsnį Ž.Šilgalis susiejo su politikavimu artėjant Seimo rinkimams, nes priekaištų dėl savo galimo blogo darbo teigė nesulaukęs.

Ž.Šilgalis yra sulaukęs priekaištų iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos dėl savo dalyvavimo televizijos pramoginiuose šokių projektuose.


Šiame straipsnyje: Žilvinas Šilgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

būtų

būtų portretas
gerai, kad ir iš seimo

ignas

ignas portretas
tai ok daugiau laiko tures sokiams man toks grazus jo uzpakaliukas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių