Seimo pirmininkės sūnus neigia indėliu „Snore“ padengęs paskolą

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnus, verslininkas Gediminas Degutis neigia, kad jo vadovaujama bendrovė „Novotersa“ padengė bankrutuojančiame banke „Snoras“ esančią paskolą tame pat banke laikomu indėliu.

Apie neva galimai neteisėtą bendrovės veiksmą ketvirtadienį pranešė „TV3 Žinios“, tvirtinusios, kad, Seimo opozicijos teigimu, „Novotersa“ indėliu paskolą padengė sausio pradžioje.

„Atvirai pareiškiu, kad mūsų įmonės “Novotersa„ einamojoje sąskaitoje “Snoro„ banke, jo nacionalizavimo momentu, buvo 343 tūkst. litų. Iki šios dienos, šioje sąskaitoje tebėra 343 tūkst. litų. Ši suma su įmonės paskola tame pačiame “Snore„ nepadengta, tą taip pat patvirtino banko administratorius“, - pranešime cituojamas G.Degutis.

Parlamento vadovės sūnus apkaltino neva informaciją paskleidusį Socialdemokratų partijos frakcijos seniūną Algirdą Butkevičių populistiniu šmeižtu, tvirtino reikalausiąs, kad „TV3 Žinios“ paneigtų pranešimą, bei svarstysiąs galimybęs kreiptis į teismą.

Seimo pirmininkė penktadienį pranešė kreipusis į Generalinę prokuratūrą dėl Seimo nario A.Butkevičiaus paskleistos informacijos pagrįstumo ir atsiradimo aplinkybių.
Ketvirtadienį banko „Snoras“ bankroto administratorius paneigė, kad bankas atliko kai kurių klientų turėto didesnio nei 345 tūkst. litų indėlio ir paskolas užskaitas.

„Per laikinojo administratoriaus laikotarpį ir nuo bankroto nutarties įsiteisėjimo nei aš, nei laikinasis administratorius netvirtinome jokio indėlio ir paskolos užskaitymo nurodymo“, - pranešime spaudai teigė bankroto administratorius bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.

Paskolas turėjusių indėlininkų pinigai banke šiuo metu yra „įšaldyti“ - jie neatgavo valstybės kompensacijų, tačiau paskolų įmokas privalo mokėti.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: SnorasIrena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių