Seimo pirmininkė: studentų rotacija kas pusmetį įneštų sumaištį

Opozicijos siūlymas studentus rotuoti kas pusmetį įneštų sumaištį ir pakenktų pagal „Erasmus“ programą užsienyje studijuojančiam jaunimui, trečiadienį sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Valdantieji siūlo studentų rezultatus įvertinti ir valstybės finansuojamas vietas perskirstyti kas metus.

„Nustačius semestrą kaip akademinį mokymosi laikotarpį, dalį laiko užsienyje studijuojantis studentas netektų galimybės dalyvauti šioje rotacijoje arba ta galimybė būtų labai neapibrėžta ir nebūtų galimybės apibendrinti jo mokymosi rezultatų“, - interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.
Jos teigimu, vienų metų terminas yra susietas su kreditais, kurių apimtis matuojama pagal studijų metus, be to, semestras kai kuriose aukštosiose mokyklose nesutampa su akademiniu mokymosi laikotarpiu.

Savo ruožtu opozicijos pasiūlymui pritarianti Lietuvos studentų atstovybių sąjunga teigia, kad valstybės finansuojamų vietų perskirstymas po kiekvieno semestro sudarytų sąlygas studentams siekti aukštesnių studijų rezultatų bei leistų efektyviai užtikrinti, jog tik gerai besimokantys studentai gauna valstybės finansavimą.

Mokslo ir studijų įstatymo pataisos Seime svarstomos dėl to, kad dalį jų Konstitucinis Teismas pripažino prieštaraujančiomis Konstitucijai. Įstatymų projektai toliau bus svarstomi ketvirtadienį.


Šiame straipsnyje: švietimasstudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

s

s portretas
Gal pirma apie gerą darbą studentams pagalvokit, l, dabar nei dirbt nėr kur, nei išgyvent, ne tik studentams neįmanoma ir nestudijuojantiems, o studentų dirbančių išvis niekas nenori. Bus įšeitis manau, visiems mesti studijas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių