Seimo pirmininkė: prie mokesčių politikos bus grįžtama

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, jog valdančioji koalicija turės peržiūrėti mokesčių politiką.

"Tikrai bus grįžtama prie mokesčių politikos, koalicijoje bus sprendžiama mokestinių įstatymų galimos pataisos", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Kokie konkrečiai mokesčiai galėtų būti peržiūrimi, I.Degutienė neakcentavo, tik pridūrė, jog, "valstybės mastu žiūrint, privalome susieti pajamas su išlaidom".

"Mes puikiai suprantam, kad tokios sritys kaip socialinė apsauga, švietimas, kultūra, yra būtent iš biudžeto finansuojami. Kiekvienas susirgęs norim gauti normalias paslaugas, kiekvienas norim, kad mūsų vaikai mokytųsi, bet niekas iš nieko neatsiranda", - sakė I.Degutienė.

Pasak jos, paaiškėjus, jog apie 150-200 tūkst. gyventojų valstybei skolingi privalomo sveikatos draudimo mokestį, pasimatė, "kas iš tiesų slėpė mokesčius".

"Iš tiesų šiandien apsinuogino problemos, apie kurias mes šiandien nežinojom ir nematėm, atsirado kontrolė, kad mokesčius turi mokėti nepaisant, ką tu veiki, kur tu esi. Šventu oru negalėjo žmogus gyventi, kažkuo tai turi būt gyvas", - sakė I.Degutienė.


Šiame straipsnyje: mokesčių politika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių