Seimo pirmininkė kalba apie mažumos Vyriausybę

Seimo pirmininkė Irena Degutienė neatmeta galimybės, kad valdančiosios koalicijos partneriams - konservatoriams ir liberalams - nesutarus dėl biudžeto deficito mažinimo priemonių gali būti sudaryta mažumos Vyriausybė.

„Aišku, visaip gali atsitikti. Politikoje vieną dieną gali būti vienoks matymas, kitą dieną - kitoks. Niekada nieko negali atsisakyti ir negali prognozuoti, kas bus rytoj, ypač esant tokiai situacijai, kokia yra šiandien. Įmanomi visokie būdai“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė, paklausta, ar jos aplinkoje galvojama apie mažumos Vyriausybę.

Antradienį Seimo salėje išsiskyrus valdančiosios koalicijos frakcijų nuomonei dėl naujų mokesčių ir „Sodros“ įmokų pervedimo į privačius pensijų fondus, tos pačios dienos vakarą liberalų ir konservatorių lyderiai ieškojo kompromiso pasitarime pas Seimo pirmininkę Ireną Degutienę.

Tris valandas užtrukusiame pasitarime taip pat dalyvavo premjeras Andrius Kubilius, Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos atstovai.

Anot I.Degutienės, tam tikrus klausimus pavyko išspręsti, o dėl kai kurių dar ieškoma kompromisų. Didžiausias nesutarimas yra dėl dalies opozicijos ir konservatorių siūlymo metams sustabdyti 2 proc. socialinio draudimo mokesčio pervedimą iš „Sodros“ į privačius pensijų fondus. Tam prieštarauja liberalai.

Vis dėl to Seimo pirmininkė viliasi, kad koalicijos partneriams pavyks rasti sutarimą.

„Be abejo, dirbant koalicijoje reikia daryti tam tikras nuolaidas, ir aš tikrai manau, kad kažkokį bendrą sprendimą tikrai rasime. (...) Visi yra patyrę, išmintingi politikai, puikiai suvokiame, kad visi sėdime vienoje valtyje ir kad ta valtis turi išplaukti. Galbūt iš tikrųjų, kai kurie projektai, kurie dabar pasiūlyti su tam tikromis ribomis, aš kalbu apie mokestinius įstatymus, gal tos ribos gali keistis“, - trečiadienį sakė I.Degutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstybiniai nusikaltimai

Valstybiniai nusikaltimai portretas
Valstybinė valdžia turi būti visuomeninė ir tarnauti darbo žmonių interesams. Visi Seimo nariai turi savo profesijas ir gali grįžti į savo darbo vietas. Vadovauti nesiseka. Po 20-ies metų aptikti žiaurūs valstybiniai nusikaltimai, pareikalavę nekaltų aukų ir milžiniškų nuostolių Lietuvai. Visais lygiais, visomis kryptimis naikinama tauta. Reikia susimąstyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių