Seimo pirmininkė I.Degutienė vyks į Estiją

Seimo pirmininkė ketvirtadienį su darbo vizitu išvyksta į Taliną, kur dalyvaus Baltijos Asamblėjos 20-mečiui skirtuose renginiuose.

Taip pat parlamento pirmininkė su Latvijos bei Estijos parlamentų vadovėmis Solvita Aboltina ir Ene Ergma aptars galimybes stiprinti Baltijos šalių energetinį saugumą, ypatingą dėmesį skiriant Baltijos šalių integracijai į Vakarų Europos energetikos sistemą, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius. 

Ketvirtadienį Taline prasideda 30-oji Baltijos Asamblėjos (BA) sesija, skirta šios parlamentinio bendradarbiavimo institucijos veiklos 20-mečiui paminėti.

Kalbėdama apie BA įkūrimo metines Seimo pirmininkė sako, jog šiuo metu „malonu prisiminti, kad sunkiomis dienomis trys sesės prie Baltijos jūros padėjo viena kitai“. 

„Niekam nekyla abejonių, kad Baltijos Asamblėja yra puikus istorinis trijų Baltijos sesių bendradarbiavimo simbolis. Šiandien Baltijos Asamblėja turėtų ieškoti būdų, kaip suteikti naują postūmį bendros Baltijos šalių tapatybės ir užsienio bei saugumo politikos kūrimuisi“, - pranešime spaudai cituojama I.Degutienė.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo tarptautinė organizacija, įsteigta 1991 metais.


Šiame straipsnyje: Irena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

NNN

NNN portretas
SNORAS, KRAJABANK o kas Estijoje? Nera bankai yra biudzetas

kreiva sypsena

kreiva sypsena portretas
Kokia zole jin ruko?

aisku

aisku portretas
snapso pagert...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių