Seimo pirmininkas: daryti nuolaidų lenkams mes neprivalom

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas kalbėdamas apie įtemptus Lietuvos ir Lenkijos santykius sako, jog šalys turi bendrauti paritetiniais pagrindais.

"Nuolaidų jiems daryti neprivalome, mes turime paritetiniais pagrindais draugauti, aš dar kartą galiu pasakyti tą pačią frazę, aš lenkams pasakiau - jūs mylėkit lietuvius Lenkijoj taip, kaip mes mylim lenkus Lietuvoj", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė praėjusią savaitę Lenkijoje su delegacija lankęsis V. Gedvilas.

Parlamento vadovas kalbėjo, jog tautinės mažumos abejose valstybėse turi turėti tokias pačias sąlygas, o teisinių sistemų skirtumus turi suderinti ekspertai. „Dėl visų detalių turi derinti ministerijos, yra ekspertai, kurie turi suderinti visą sistemą, tiesiog mes turime kaip lygiaverčiai partneriai bendrauti“, - sakė parlamento vadovas.

Klausiamas, kaip Lenkija vertina faktą, jog Lietuvos lenkų rinkimų akcija pakviesta dalyvauti valdančiojoje koalicijoje, V. Gedvilas pažymėjo: „Jie pamatė ženklą, kad tautinės mažumos tikrai nėra skriaudžiamos“.

Skirtingai vertinama tautinių mažumų padėtis paskutinius kelerius metus kėlė įtampą tarp Lietuvos ir Lenkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbc

bbc portretas
KOKS ČIA DAR ,,DERINIMAS"? AR MES KOKIE ,,VASALAI", KAD TURIME ,,DERINTI"? SAVIGARBOS NORS LAŠĄ REIKIA TURĖTI.

otto

otto portretas
Lenkai Lietuvoje neturi mažiau teisių nei bet kuris lietuvis. Konstitucija galioja visiems vienodai.

Taip

Taip portretas
Lenkai kaip ir kitos tautines mazumos gyvenancios Lietuvoje turi ir privalo laikytis istatymu ir nereikalauti but isskirtinais
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių