Seimo opozicija ministrų versti nebeketina

Šeštadienį prasidėjus Seimo sesijai opozicija teigia neskubėsianti ministrams rengti interpeliacijų, nors kai kurių opozicinių partijų atstovai ragina atsistatydinti energetikos ministrą Arvydą Sekmoką. Vasarą grasinę versti teisingumo ir užsienio ministrus opozicionieriai švelniną toną, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Ministrai prieš naująją Seimo sesiją gali lengviau atsikvėpti. Praėjusios pavasario sesijos pradžios scenarijus, kai buvo bandoma nuversti energetikos ministrą, greičiausiai nepasikartos. Opozicija tikina, kad nėra nusiteikusi prašyti ministrų galvų.

„Mes esame nusprendę, kad būsime konstruktyvūs, bet labai atidūs valdančiųjų atžvilgiu ir kiekvienam ministrui, kuris, matysime, veikia ne valstybės, o asmeniniais interesais ar nesugeba veikti valstybės interesais, tikrai naudosime visas statutines priemones ir, jeigu reikės, interpeliacijas“, – tvirtino Seimo Opozicijos lyderis Vytautas Gapšys.

Kategoriškesnis ir konkretesnis „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

„Mes manome, kad A. Sekomokas po vakarykščių visų tų įvykių neabejotinai turėtų atsistatydint ir kuo galima greičiau. Kada mes kalbam apie poną Šimašių ir poną Ažubalį, sutikime – taip kaip jie vertino arba įvertino tuos veiksmus, tai iš tiesų Seime jie turi atsiskaityti“, – kalbėjo jis

Seimo vadovė kol kas nesiryžta prognozuoti, kaip seksis dirbti su opozicija.  

„Kai pamačiau registruotus projektus, tai už galvos užsiėmiau, nes visi yra tik iš socialinės sferos – atlyginimų padidinimas, išmokų padidinimas, transporto lengvatos vėl sugrįžo. Išties matau tokį neatsakingą požiūrį į valstybės ir jos žmonių gyvenimą“, – teigė Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

Opozicijos atstovai tvirtina, kad jie vieningi. Tačiau užsimena, kad artėjant rinkimams skirtingų nuomonių nepavyks išvengti.


Šiame straipsnyje: Seimasopozicijainterpeliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių