Seimo narys įkliuvo policijai lėkdamas 165 km/h greičiu

Seimo narys Vincas Babilius kelyje Vilnius-Kaunas įkliuvo policijos pareigūnams, kai lėkė 165 kilometrų per valandą greičiu, skelbia "Lietuvos ryto" televizija.

Už pažeidimą, anot televizijos, jam gresia ne tik bauda, bet ir areštas. Tačiau ar politikas bus nubaustas, neaišku - jis turi teisinę neliečiamybę, kurią panaikinti gali tik Seimas arba prezidentė.

Kelyje Vilnius-Kaunas Seimo narys Vincas Babilius įkliuvo prieš tris savaites. Greičio matavimo prietaisai parodė, kad politikas važiavo 165 kilometrų per valandą greičiu.

Liepos 9-ąją užfiksuota, kad Tautos prisikėlimo partijos nario vairuojamas visureigis "Volkswagen Touareg" leistiną greitį viršijo 65 kilometrais.

Pagal administracinių teisės pažeidimų kodeksą už tokį pasivažinėjimą V.Babiliui gresia bauda ir teisių atėmimas arba areštas. Byla jau perduota nagrinėti Kaišiadorių apylinkės teismui.

"Už šį pažeidimą - greičio viršijimą 50 kilometrų - numatyta bauda nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų su teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 3 mėnesių arba 7 parų administracinis areštas su teisės vairuoti atėmimu 6 mėnesiams",- informuoja Lietuvos kelių policijos tarnybos administracinės veiklos skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas.

Paklaustas apie įvykį, V.Babilius buvo nekalbus, sakė 165 kilometrų per valandą greičiu skubėjęs pas odontologą Kaune.

"Aplinkybės - labai paprastos. Važiavau pas gydytoją į Kauną, nuleido padangą. Kadangi stomatologas nelaukia, ten eilė gyva, tai truputį paskubėjau", - aiškina V.Babilius.

Iš pradžių jis pareiškė, kad yra išvykęs į Baltarusiją, todėl negali susitikti. Tačiau netrukus parlamentaras pietavo Vilniaus centre su aplinkos apsaugos ministru Gediminu Kazlausku.

V.Babilius automobilį "Volkswagen Touareg" nuomojasi už parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

Tam jis per pusantrų metų Seime jau išleido daugiau nei 45 tūkst. litų mokesčių mokėtojų pinigų.

Kadangi Seimo nariui gresia areštas, policijos pareigūnai turės kreiptis į Generalinį prokurorą dėl išankstinio Seimo sutikimo suvaržyti V.Babiliaus laisvę.

Prašyti panaikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę Generalinis prokuroras gali Seimo sesijų metu arba prezidento, jeigu sesijos nevyksta.

Tačiau bausmės V.Babilius gali išvengti, jeigu Seimas atsisakys panaikinti jo teisinę neliečiamybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių