Seimo nario J.Ramono žmoną sesuo kaltina sukčiavimu

Seimo nario Jono Ramono žmonos Vilijos Ramonienės sesuo Agnė Stolygaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama sesers atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, apgaulingos apskaitos, dokumentų klastojimo ir kitų pažeidimų.

A.Stolygaitė tvirtina, kad V.Ramonienė ja pasinaudojo ir iš valstybės bei Europos Sąjungos (ES) gavo daugiau kaip 400 tūkst. litų, o jai paliko 166,3 tūkst. litų nepriemokų ir baudų.

Seimo nario žmona kaltinimus atmeta ir siūlo laukti tyrimo pabaigos. "Kaltinimus aš neigiu. Jei jau ji nusprendė kreiptis į prokuratūrą, tada palaukime, ką parodys tyrimas", - BNS sakė V.Ramonienė.

Generalinei prokuratūrai įteiktame kreipimesi tvirtinama, kad V.Ramonienė, siekdama gauti ES paramą, 2005 metais įkalbėjo savo seserį A.Stolygaitę formaliai įregistruoti savo ūkį ir notariniais įgaliojimais įgalioti V.Ramonienę jį tvarkyti.

Kaip per viešųjų ryšių agentūrą praneša A.Stolygaitė, 2005-2008 metais jos vardu V.Ramonienė gavo 407,9 tūkst. litų jauniesiems ūkininkams skiriamos ES ir valstybės biudžeto paramos, kurios pati ji esą nebūtų gavusi.

A.Stolygaitė taip pat tvirtina, jog sesuo netinkamai tvarkė jos vardu registruotą ūkį, todėl Valstybinė mokesčių inspekcija priskaičiavo 166,3 tūkst. litų mokestinių nepriemokų, baudų ir delspinigių, o V.Ramonienė esą apgaulės būdu išvengė atitinkamų prievolių valstybės biudžetui ir pasisavino svetimą didelės vertės turtą.

Kaip pavyzdys pareiškime nurodomi veiksmai su 31 veislinio gyvulio įsigijimu. Esą A.Stolygaitės vardu už 257,4 tūkst. litų jie nupirkti iš Prancūzijos įmonės 2007 metų gruodžio 21 dieną, o jau po keturių savaičių, 2008 metų sausio 18 dieną, gyvuliai neatlygintinai perduoti V.Ramonienei.


Šiame straipsnyje: Jonas Ramonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių