Seimo nariai pamiršta deklaracijas papildyti brangiais pirkiniais

Pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, brangesnį nei 2,6 tūkstančio litų pirkinį įsigijęs politikas per mėnesį privalo papildyti savo viešą deklaraciją naujais duomenimis.

Tačiau taip elgiasi toli gražu ne visi parlamentarai, rašo dienraštis "Lietuvos rytas". Šiemet iš 141 parlamentaro viešųjų ir privačių interesų deklaracijas papildė vos keliasdešimt. Dauguma jų apie įsigytus brangesnius nei 2,6 tūkst. litų vertės pirkinius, pasiimtus kreditus ar keliones pranešė gerokai vėluodami.

Seimo narys Andrius Šedžius viešai pasigyrė įsigijęs 140 tūkst. litų kainuojantį penktos klasės BMW, tačiau deklaracijoje apie pirktą automobilį neužsimena.

Atsakydamas į šį klausimą Seimo narys nustebo išgirdęs, kad nusipirkęs automobilį patikslinti deklaraciją privalo ne pasibaigus kalendoriniams metams, o per 30 dienų.

Nors Seime pernai buvo 40 milijonierių, sprendžiant iš deklaracijų, kuriose jie privalo nurodyti ir didesnes savo išlaidas, politikai neišlaidauja.

Antai 37 mln. litų turtą pernai deklaravęs Valdemaras Valkiūnas nurodo, kad būdamas Seimo narys įsigijo vien tik 268 tūkst. litų kainavusį automobilį.

Politikas "Lietuvos rytui" tvirtino daugiau brangesnių nei 2,6 tūkst. litų pirkinių per kelerius metus neįsigijęs, į keliones nevykęs.

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys - vienas iš nedaugelio parlamentarų, itin kruopščiai tikslinančių savo deklaraciją.

Pernai politikas nurodė vykęs į kelionę, o užpernai - pirkęs katilinės įrangą, tvorą, vartus, duris, skardos gaminius, taip pat - statybų paslaugas, kurių vertė buvo didesnė nei 25 tūkst. litų.

Deklaraciją nuolat papildo ir Seimo etikos sargų vadovas Algimantas Salamakinas. Socialdemokratas nurodė užpernai rekonstravęs namą, išvardijo, kiek jam atsiėjo pasamdyti darbininkus, kiek kainavo stogo danga, kitos statybinės medžiagos.


Šiame straipsnyje: deklaracijaSeimo nariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių