Seimo nariai palaiko Ingą Rinau

Į Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisiją kreipėsi klaipėdietė Inga Rinau, prašydama apginti jos teisę auginti savo dukrą.

Plačiai per Lietuvą nuskambėjusioje istorijoje kol kas taškai nesudėti.

Kaip teigia Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė Laima Mogenienė, Vokietija kovoja už savo pilietę, tuo tarpu Lietuvos valdžios institucijos nedaro nieko.

"Komisija tvirtai ir vienbalsiai palaiko motinos I.Rinau poziciją ir kreipiasi į teisėjų protus bei širdis: vaikas ne žaislas, jo negalima mėtyti iš šalies į šalį. Mergaitė turi likti Lietuvoje su motina, ir jos abi turi teisę į saugą ir ramybę, kurią joms garantuoja Lietuvos Respublikos Konstitucija", - pranešime teigia L.Mogenienė.

Jau pranešėme, kad klaipėdietės Ingos Rinau mažametę dukrelę Luisą į Vokietiją tėvui grąžinti siekęs Lietuvos antstolis nesilaikė teisėtumo reikalavimų, plaukiančių iš tarptautinės teisės konvencijų, nutarė Administracinis Teismas, nagrinėjęs kasacinį mergaitės mamos skundą. Tačiau teisėjų kolegija kartu pripažino, jog negali panaikinti žemesnės instancijos teismų sprendimų Luisą grąžinti tėvui Vokietijoje, be to, jų sprendimai ir šiaip yra laikinai sustabdyti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių