Seimo nariai klausimus S. Skverneliui išbraukė iš darbotvarkės

Seimas antradienį tvirtindamas dienos darbotvarkę išbraukė policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio atsakymus į parlamentarų klausimus.

Išbraukti klausimą pasiūlė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas, argumentuodamas, kad policijos generalinis komisaras nėra tiesiogiai atskaitingas Seimui.

Už tai, kad klausimas liktų darbotvarkėje, balsavo 28 Seimo nariai, prieš buvo 26, 31 susilaikė. Už policijos vadovo dalyvavimą posėdyje balsavo po kelis parlamentarus visose frakcijose, didžioji dalis konservatorių ir socialdemokratų balsavo prieš arba susilaikė.

Pagal įstatymą, policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas. Policijos generalinis komisaras yra tiesiogiai pavaldus vidaus reikalų ministrui bei atskaitingas prezidentui.

Policijos vadovą atsakyti į klausimus dėl pastarojo meto rezonansinių įvykių kvietė Seimo frakcija „Tvarka ir teisingumas“.

Anot „tvarkiečių“, neseniai nutikę incidentai su buvusiu Lietuvos futbolo federacijos prezidentu Liutauru Varanavičiumi, baltarusių klubo „Siabryna“ vadovu Romanu Voinickiu, šeimos tragedija Dituvoje bei daugelis kitų nutikimų „kelia nerimą ir rodo, kad situacija Lietuvoje vis sudėtingėja“.

Per kelias pastarąsias savaites Kaune buvo užpultas ir sumuštas buvęs Lietuvos futbolo federacijos prezidentas L.Varanavičius, Vilniuje rastas nukankintas ir nužudytas Baltarusijos tautinės mažumos Lietuvoje visuomenininkas Romanas Voinickis, Klaipėdos rajone laiku nesulaukusi policijos pagalbos nuo savo vyro rankos žuvo keturių mažamečių vaikų mama.

Pagal Seimo statutą, sesijos metu antradieniais Vyriausybės pusvalandžio metu į Seimo narių iš anksto raštu pateiktus klausimus turi atsakyti atskiri Vyriausybės nariai, valstybės kontrolierius, kiti valstybės institucijų vadovai, kuriuos skiria Seimas arba kurių paskyrimui reikalingas Seimo pritarimas, taip pat kiti valstybės institucijų vadovai, išskyrus teisėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VAI

VAI portretas
KAŽKAIP KEISTA TA TVARKA IR TEISINGUMAS GERIAU JIE FINANSAVIMĄ GALVOTŲ KAIP SUSTIPRINTI ŠIA FINANSIŠKAI SISTEMĄ, NES KAS JĄ GRIAUNA TAI PATYS POLITIKAI ,KAD POLICIJOJE ŠIANDIEN TOKIA PADETIS , O PASIKVIETUS IR TARŠYTI KAD KAŽKĄ UŽPULE IR KT DALYKAI , TAI KALTE NE POLICIJOS AR JŲ VADOVŲ , O PAČIOS VALSTYBES, MAT TAI PRIMENA TOKIE IŠKVIETIMAI'' TAI KRATUTINIO IEŠKOJIMAI'' UŽ KAŽKĄ SUVVERSTI BEDAS , KODEL POLITIKAI NEVERŽIA DIRŽŲ , IR IŠ JŲ AR VISI SAŽININGAI YRA SKAIDRŪS,

komitetas

komitetas portretas
Kas patikimai saugo kontrabandininkų bosus?

jo

jo portretas
nuo nepriklausomybes lauikų , nebuvo metų kad nebutų daromos įvairios reformos , ten darbuotojai pavargo ne nuo tiesioginio darbo ,o nuo tų reformelių , Jei pati valstybe neišstengia išlaikyti reikalingiausių institucijų - tai kokia valstybe , politikai . Griovimas, savivaldybese kuriami etatai / viešosios tvarkos skyriai , vietoj '' nežinybines apsaugos'' privačios saugos firmos su ivairiais detektyvais , kažkaip iš valstybinio sektoriaus lengva ranka pasiimamos apmokamos saugos formos į privačias rankas , jų kompetencija privatų sektorių . Reiketų kad tie politikai nusileistų ant žemes , tai pamatytų kaip vargingai dauguma gyvena , ir kuo toliau tuo blogiau , o iš to ir nusikalstamumas dideja , korupcija , ir kt neigiami požymiai , Odabar kad parodyti reklamai kad žiūrekit kaip politikai rupinasi žmonemis , kviečia jų vadovą kad aiškintusi , SVARBU RASTI TIKRAI KRAŠTUTINĮ SUVERSTI VISAS BEDAS . Ši sistema iš vienos puses politikų rankose , ir kol taip bus , bus betvarke
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių