Seimo komitetas siūlo didinti socialinių darbuotojų algas

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) siūlo didinti socialinių darbuotojų algas, o savivaldybes ragina pasinaudoti galimybe juos paskatinti priedais.

Trečiadienį posėdžiavęs komitetas priėmė sprendimą Vyriausybei siūlyti didinti socialinį darbą dirbančių darbuotojų tarnybinių atlyginimų koeficientus. Pasak komiteto, šiuo metu socialiniai darbuotojai gauna neproporcingai mažus atlyginimus, palyginti su kitais biudžetinės sferos darbuotojais.

Taip pat komitetas pastebi, kad dauguma savivaldybių - 51 iš 60 - nepasinaudojo Vyriausybės suteikta galimybe paskatinti socialinius darbuotojus išmokant jiems priedus ir priemokas iš sutaupytų piniginės socialinės paramos administravimo lėšų.
Kaip praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius, biudžete paramai administruoti papildomai skirta 15 mln. litų. Pasak pranešimo, priedus 430-čiai socialinių darbuotojų vasarį -birželį mokėjo tik devynios savivaldybės, iš viso buvo išmokėta 191,6 tūkst. litų.

„Tokia situacija parodė, kad daugumos savivaldybių vadovai nevertina sunkaus socialinių darbuotojų darbo, nejaučia už jį atsakomybės ir neskiria socialiniams darbuotojams dėmesio. Savivaldybės aiškina, jog joms trūko lėšų piniginei socialinei paramai, todėl jas taupė ir neskatino socialinių darbuotojų. Jų argumentas yra nepagrįstas, nes šiemet kelis kartus papildomai skiriant lėšas piniginei socialinei paramai, daugėjo lėšų ir šiai paramai administruoti“, - rašoma pranešime.

Kaip BNS informavo komitete, vidutinis socialinio darbuotojo mėnesio darbo užmokestis šalyje siekia 1445 litus neatskaičius mokesčių, o socialinių darbuotojų padėjėjų - 1005 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.


Šiame straipsnyje: Socialiniai darbuotojaialgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių