Seimo komitetas pritrūko pinigų komandiruotėms

Liberalcentristo Armino Lydekos vadovaujamo Seimo Žmogaus teisių komiteto narių užsienio komandiruotėms šiemet buvo skirta 15 tūkst. litų, tačiau jie jau išseko.

Komiteto pirmininkas kreipėsi į Seimo valdybą, kad jo ir kolegų kelionėms būtų papildomai skirta dar 15 tūkst. litų, rašo "Lietuvos rytas".

"Nuo A.Lydekos važinėjimo į užsienį žmogaus teisių padėtis Lietuvoje nė kiek nepagerėjo", - kritiškai į komiteto vadovo prašymą reagavo Seimo vicepirmininkė "darbietė" Virginija Baltraitienė.

Politikės teigimu, Seimo valdyba kol kas nepritarė komiteto prašymui skirti papildomų lėšų ir dėl to spręs tik konkrečiais atvejais.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė irgi pripažino, kad kai kurių komandiruočių būtinumas kelia nemažai abejonių, todėl pinigai bus skiriami tik išskirtiniais atvejais.

A.Lydeka valdybos sprendimą suprato visiškai kitaip: "Realiai lėšų skyrimui buvo pritarta, lėšų bus skiriama pagal komiteto poreikius".

Anot parlamentaro, jau dabar žinoma, kad kai kurių komandiruočių į užsienį jam nepavyks išvengti.

Nors po 15 tūkst. litų komandiruotėms yra gavę daugiau kaip pusė Seimo komitetų, užsienio kelionėms skiriamas lėšas per trumpiau nei pusmetį sugebėjo išleisti tik Žmogaus teisių komitetas.

Bet A.Lydeka įsitikinęs, kad negalima lyginti jo vadovaujamo komiteto, pavyzdžiui, su Kaimo reikalų ar Sveikatos reikalų komitetų veikla, nes jie esą užsiima vidaus politika.

"Žmogaus teisių problematiką mums tenka aptarti europiniu lygiu. Europos Sąjungoje žmogaus teisių problemoms šiandien skiriama bene daugiausia dėmesio, todėl vyksta ypač daug įvairių renginių", - aiškino liberalcentristas.

Pats A.Lydeka aiškino už komiteto komandiruotėms skirtas lėšas skridęs tik į Madridą ir Vieną.

Komiteto pirmininko pavaduotojas Valerijus Simulikas buvo konferencijoje Londone, o Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė vyko į minėjimus Lenkijoje ir Tbilisyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių