Seimo IVPK nepritarė kitų metų biudžeto projektui

Seimo Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) nepritarė 2012 metų biudžeto projektui.

Kaip BNS informavo IVPK pirmininkas, valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos frakcijos atstovas Arūnas Valinskas, už biudžeto projektą balsavo trys komiteto nariai, prieš buvo du, dar du susilaikė. Balsavimo rezultatus lėmė politinių jėgų pasiskirstymas komitete, kuriame daugumą turi opozicijos atstovai.

Iš septynių komiteto narių tik du priklauso valdantiesiems - komiteto pirmininkas bei tos pačios frakcijos atstovas Antanas Nedzinskas, dar komitete dirba keturi opozicinių frakcijų atstovai ir vienas Seimo narių mišriai grupei priklausantis parlamentaras.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius praneša, jog svarstant įstatymo projektą komiteto nariai atkreipė pagrindinio komiteto dėmesį, kad ne visų Švietimo ir mokslo ministerijos planuojamų įgyvendinti priemonių finansavimui būtinos lėšos numatytos 2012 metų valstybės biudžeto projekte.

Taip pat IVPK siūlo pagrindiniam komitetui papildomai skirti 300 tūkst. litų Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai laidų titravimo paslaugų teikimui užtikrinti, atitinkama suma būtų sumažinti valstybės įsipareigojimai teisėjų nesumokėto darbo užmokesčio daliai gražinti.

Kitų metų biudžeto projektui dar nepritarė Žmogaus teisių komitetas, už projektą balsavus trims valdančiajai koalicijai priklausantiems parlamentarams, trims opozicijos atstovams balsavus prieš, o vienai valdančiųjų atstovei, Liberalų sąjūdžio frakcijos narei Daliai Kuodytei, susilaikius.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių