Seime vyks diskusija dėl Vyriausybės 2009 metų veiklos ataskaitos

Seime antradienį vyks diskusija dėl Vyriausybės 2009 metų veiklos ataskaitos, kuriai opozicinės frakcijos siūlo nepritarti.

Seimas padiskutavęs gali priimti rezoliuciją dėl ataskaitos.

Trys opozicinės frakcijos - socialdemokratai, "darbiečiai" ir "tvarkiečiai" - yra parengusios Seimo rezoliucijos dėl nepritarimo Vyriausybės 2009 metų veiklos ataskaitai projektą.

Jame Seimui siūloma atsižvelgti į Seimo komitetų poziciją, visuomenės nuomonę ir diskusiją Seime, ir pripažinti, kad "ataskaitoje tikroji padėtis Lietuvos ekonominėje, finansinėje, socialinėje, teisėtvarkos ir kitose svarbiausiose srityse pateikiama neobjektyviai, nesiūlomi realūs sudėtingų problemų sprendimo būdai".

Nepritarti ataskaitai siūlo penki parlamentiniai komitetai: Teisės ir teisėtvarkos, Švietimo, mokslo ir kultūros, Žmogaus teisių, Audito bei Aplinkos apsaugos komitetai. Užsienio reikalų komitete balsai pasiskirstė po lygiai, o Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete penki parlamentarai balsavo "už", bet komitetas pozicijos neišsakė.

Ataskaita tiko Sveikatos reikalų, Informacinės visuomenės plėtros, Europos reikalų, Kaimo reikalų, Ekonomikos, Biudžeto ir finansų Valstybės valdymo ir savivaldybių bei Socialinių reikalų ir darbo komitetams.

Pagal Seimo statutą kasmet Vyriausybė privalo pateikti savo metinę veiklos ataskaitą. Joje taip pat turi būti aptarti ir artimiausio laikotarpio Vyriausybės veiklos prioritetai.

Ataskaitą premjeras Andrius Kubilius pateikė balandžio viduryje.

15-oji po Nepriklausomybės atkūrimo centro-dešinės partijų "Permainų koalicijos" suformuota A.Kubiliaus Vyriausybė gavo įgaliojimus veikti 2008-ųjų gruodžio 9-ąją, kada Seimas patvirtino Vyriausybės programą ir Seime prisiekė naujojo ministrų kabineto nariai.


Šiame straipsnyje: Vyriausybės ataskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių