Seime užvirė diskusijos dėl Lietuvos karių saugumo

Partija „Tvarka ir teisingumas" ragina nutraukti Lietuvos karių misiją Irake. Po Lietuvos kario žūties Afganistane dėl Lietuvos karių misijų tęstinumo parlamentinės partijos laikosi skirtingų požiūrių.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Algimantas Matulevičius, priklausantis Mišriai Seimo narių grupei, laikosi nuosaikesnės pozicijos ir siūlė nesiimti drastiškų priemonių.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas po nelaimės taip pat teigė, kad Lietuva nekeis savo tarptautinių įsipareigojimų ir neatšauks savo misijos Afganistane.

Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius sakė, jog šiuo tragišku įvykiu nereikėtų pradėti spekuliuoti vidaus politikoje ir sakė nemanąs, kad dėl to reikėtų atšaukti Lietuvos dalyvavimą tarptautinėse karinėse misijose.

Analogišką konservatorių lyderiui požiūrį išsakė Seimo pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Algis Čaplikas, pabrėžęs, jog kariai buvo siunčiami į karinę misiją.

Darbo partijos frakcijos Seime seniūnė Virginija Baltraitienė sakė, jog „darbiečių" pozicija visuomet buvo neigiama Lietuvos misijos Irake klausimu ir po kario žūties Afganistane tik dar labiau sustiprėjo.

Afganistane vakar žuvo Lietuvos karys - 34 metų seržantas Arūnas Jarmalavičius, tarnavęs Goro provincijos atkūrimo grupės misijoje.

Afganistane šiuo metu tarnauja apie 120 Lietuvos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių