Seime laukiama balsavimo dėl apkaltos rezultatų

Seime ketvirtadienio pavakarę laukiama slapto balsavimo dėl mandatų atėmimo iš Konstituciją pamynusių parlamentarų Aleksandro Sacharuko ir Lino Karaliaus rezultatų.

Balsavime dalyvavo beveik visi Seimo nariai - apie 130. Patys kaltinamieji, kaip ir beveik visa Krikščionių partijos frakcija, kuriai jie priklauso, atsisakė dalyvauti balsavime.

A.Sacharukas ir L.Karalius nepasinaudojo galimybe iki pat balsavimo pradžios savanoriškai atsisakyti savo mandatų ir taip išvengti galimo išmetimo iš Seimo.

Konstitucinis Teismas A.Sacharuką pripažino šiurkščiai pažeidusiu Konstituciją dėl to, kad parlamento posėdžiuose naudojosi L.Karaliaus pažymėjimu ir balsavo už jį priimant įstatymus. L.Karalius nusižengė dėl to, kad išvyko į užsienį ir nedalyvavo Seimo posėdžiuose.

Dėl kiekvieno konkretaus veiksmo, kuriuo parlamentaras pripažintas pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs priesaiką, pateikiamas atskiras nutarimo projektas. Dėl jo balsuojama slaptai.

Nutarimas dėl Seimo nario mandato panaikinimo laikomas priimtu, jei už jį balsavo ne mažiau kaip 85 iš 141 Seimo narių.

Valdantieji ir opoziciniai socialdemokratai tikina, kad balsuos už mandatų atėmimą iš A.Sacharuko ir L.Karaliaus, kitos opozicinės partijos deklaruoja balsuosiančios laisvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių