Seime - kritikos laiškas dėl Valstybės kontrolierės

„Gelbėkite Valstybės kontrolę nuo Giedrės Švedienės vadovavimo!“ - toks anoniminis pagalbos šauksmas pasiekė Seimo narius. Įstaigos senbuviais prisistatantys laiško autoriai smarkiai kritikuoja prieš pusantrų metų prezidentės Dalios Grybauskaitės parinktą pareigūnę, rašo „Lietuvos žinios“.

Pateikę kelis „epizodus iš dabartinio Valstybės kontrolės (VK) gyvenimo“, teksto autoriai pabrėžia norintys, kad parlamentarai pamatytų ne tik viešaisiais ryšiais nupudruotą G.Švedienės veidą.

Pati valstybės kontrolierė spėja, kad ją skundžia kas nors iš buvusių darbuotojų. Tačiau padėtį VK žada aiškintis Seimo Audito komitetas.

Seimo nariams adresuotame laiške teigiama, kad ilgamečiai VK darbuotojai tapo nekompetentingo asmens, t. y. G.Švedienės, įkaitais ir jiems skaudu matyti įstaigos nuosmukį.

Tikinama, kad valstybinio audito programa, kuri buvo sudaryta vadovaujant G.Švedienei, pirmą kartą per daugybę metų yra tokia tuščia. „Vienas kitas rimtesnis auditas atliekamas, o daugiau stengiamasi nelįsti į sudėtingų problemų sprendimą“, - pažymima laiške.

Skunde taip pat piktinamasi, kad profesionalių, didelę patirtį turinčių auditorių atliktų valstybinių auditų ataskaitų projektus vertina „kultūrą baigusi“ G.Švedienės patarėja Vilma Kanapeckienė. „Jai suteikta teisė kritikuoti mūsų darbus socialinės apsaugos, sveikatos, energetikos, Europos Sąjungos (ES) lėšų panaudojimo ir kitose valstybei svarbiose srityse, kurių ji neišmano, kaip neišmano ir valstybinio audito reikalavimų“, - teigia VK senbuviai.

Piktinamasi ir tuo, kad G.Švedienė esą jau „išdraskė 1-ąjį ir 3-iąjį audito departamentus, nustekeno Audito plėtros departamentą“. Čia pat pabrėžiama, kad per G.Švedienės vadovavimo laikotarpį iš VK pabėgo daugiau kai 60 specialistų, o dalis likusiųjų ieško naujo darbo.

Valstybės kontrolierė G.Švedienė apie anoniminį skundą vakar. Anot jos, susiklosčiusi situacija yra nemaloni ir verčianti susimąstyti apie veiklos prioritetus ir kryptis. Ji spėjo, kad imtis panašių veiksmų galėjo kas nors iš buvusių VK darbuotojų.

„Asmeniškai nė iš vieno savo pavaldinio nesu sulaukusi kritikos ar kokio nors nepasitenkinimo“, - tikino ji.

G.Švedienės teigimu, darbinė atmosfera VK yra normali. Vakar sužinojusi apie skundą ji susitiko su padalinių vadovais. „Jie nemato priežasčių ir galimybių, kad toks skundas galėjo atsirasti iš VK darbuotojų“, - sakė valstybės kontrolierė.

Jai adresuotą kritiką G.Švedienė neigia. Pavyzdžiui, į komandiruotę Indijoje jos pavaduotojas A.Keraminas esą vyko šios šalies kvietimu, kelionės išlaidas apmokėjo indai. Paklausta apie darbuotojų kaitą, G.Švedienė teigė, kad VK kasmet pasikeičia apie 40 darbuotojų - juos esą pervilioja privačios audito bendrovės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
cia tie pabegu kurie voge ? o liko tie patys kurie voge ?

666

666 portretas
vagys kreipiasi pagalbos i vagis ?

Aldona

Aldona portretas
Kai žengiama nusikaltimų keliu, nukenčia jauni specialistai. Seimas turi pripažinti ekonomikos dėsnių ir visuomeninių santykių pažeidimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių