Seime bus aptariamos vaikų globos įstaigų problemos

Penktadienį Seimo rūmuose rengiama diskusija, skirta vaikų globos įstaigų problemoms aptarti.

Ją organizuoja Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas bei Vaikų globos namų profesinių sąjungų susivienijimas.

Anot Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešimo, diskusijoje siekiama suburti visus, kuriems rūpi globos įstaigose augančių vaikų likimas ir su socialiniais partneriais aptarti globos įstaigų perspektyvas, atkreipiant dėmesį tiek į šiose įstaigose globojamų vaikų, tiek į su jais dirbančių darbuotojų problemas, pasidalyti patirtimi, kaip rasti optimaliausius šių problemų sprendimo būdus.

Taip pat bus kalbama apie vaikų globos namų ugdytinių psichinę sveikatą, socialinių pedagogų profesionalizacijos problemas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovas ketina pristatyti vaikų globos namų deinstitucionalizacijos strategines gaires.


Šiame straipsnyje: vaikaiglobos įstaigosproblemos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Katre.

Katre. portretas
Neseniai ziurejau lada per TV.Vokietijoje kaip auginami ir gyvenimui ruosiami globojami vaikai.Maziukas su siupele valo tvarta.Visi dirba ir zino kaip uzdirbama ir isauginama duona.Ukis vaiku globos namu patys isilaiko .Ir kuriam nesiseka mokslai tas gali ukininkauti ,o kurie gabus ,stoja i aukstasias mokyklas.Manau,kad ir pas mus reikia duoti galimybes patiems uzsidirbti ir suprast ,zinoti koks yra gyvenimas.Kad uz dyko niekas nieko neduoda.O dabar iseina i gyvenima neparuosti ,ir neismano nuo ko pradeti.

Algimantas - Katrei

Algimantas - Katrei portretas
Mieloji, Katre, sutinku su Jusu pagrindine mintimi, taciau, kad vaikai neparuosiami vaiku globos namuose savarankiskam gyvenimui - tikrai Jus klystate. Jie iseina i gyvena zymiai geriau parengti nei vaikai is normaliu seimu: jie moka viska, tik va jiems isitvirtinti gyvenime sunkiau, nes dabar sunku ir taip...Nekalbekim to, ko nezinome...Ir dar....kazin ar daugelyje seimu vaikai yra laimingi? ar ne laikas atsigrezti i seimas ir pareikalauti gyventi ir aukleti vaikus taip, kad jie nepatektu i vaiku globos namus? Tada tu globos namus automatiskai nebeliks...Taciau as tai vadinu socialiniu komunizmu...Visada buvo, yra ir bus tokiu seimu, kurioms vaikai nerupi, ir globos istaigu reikejo ir reikes..Va kitas klausimas kaip padeti dirbantiems vaiku globos namuose? Juk ten zmones dirba su musu visu, visos tautos problema, kuria pastaruoju metu norima isdalinti seimynoms, kuriu deja nera tiek kiek reikia ir nebus niekada...Jus pati kodel neimate keleta vaiku is globos namu? Padekite spresti tautos problema....Musu visuomene dar nepasirengusi ir per silpna visapusiskai...As pries seimynas, bet uz globa seimoje...Bet tai vistiek neispres vaikuciu problemos, kad jie visi patektu i seimas...Tai socialinio komunizmo utopija....Geriau tobulinkime tai ka turime, negriaukime...Gana jau sugrioveme per pastaruosius pora desimtmeciu...Ir ka vietoj to turime? .....Skurda, bedarbyste, tustejancia ir nusigeriancia Lietuva....Bet, kad dirbti reikia...as uz tai....

algimantui

algimantui portretas
neabejoju-dirbate vaikų globos namuose
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių