Seimas ypatingai skubiai svarstys „Snoro“ pertvarkymo įstatymus

Seimas sutiko ypatingos skubos tvarka svarstyti įstatymų paketą dėl „Snoro“ banko nacionalizavimo ir pertvarkymo.

Parlamentarams ketvirtadienio rytą Vyriausybė pateikė šešių įstatymų projektų paketą, kuris leis skubiai pertvarkyti valstybės perimtą komercinį „Snoro“ banką, nuo jo atskiriant vadinamuosius „bloguosius“ ir „gerjuosius“ aktyvus bei perduodant pastaruosius specialiai įsteigtam laikinajam valstybiniam bankui.

Seimo narių absoliuti dauguma neprieštaravo tam, kad šie projektai būtų pateikti ir kad jie būtų svarstomi bei priimami ypatingos skubos tvarka, tai yra dar ketvirtadienį popiet.

„Padarykime tai skubiai, neatidėliodami, kad jau ketvirtadienį priimtume reikalingus įstatymus ir Prezidentė galėtų juos pasirašyti“, - kalbėjo konservatorius Kęstutis Masiulis.

Kai kurie opozicijos atstovai bandė priešintis tokiai skubai. „Ko čia skubėti? Susirinkime į komitetus, gerai įsigilinkime į pateiktus projektus ir tada priimkime atitinkamus sprendimus, balsuokime dėl tų projektų. Seimas gali dirbti ir penktadienį, ir savaitgalį, jeigu prireiks“, - sakė Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė vaizdžiai paaiškino Seimo nariams, kodėl reikalinga ypatinga skuba, svarstant pateiktuosius projektus: „Kai namuose vyksta gaisras, ne laikas stumdyti baldus“.

Beveik visi svarbiausi Seimo komitetai svarstys šiuos projektus ketvirtadienį per pietų pertrauką. Ketvirtadienį vakarop dėl jų priėmimo turėtų būti balsuojama Seimo plenariniame posėdyje.

Tuo pat metu Seimo pirmininkė Irena Degutienė paprašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nustatyti, kurie iš parlamentarų turi interesų „Snoro“ banke, kurie iš Seimo narių šiomis dienomis skubiai atsiėmė savo indėlius iš jo.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ech

Ech portretas
Ka tas seimas ismano? Ka jau jie ten svarstys? Didziausi banku specialistai "ineš'' savo pataisas? Nu graudu. Graudu stebeti. Juk jiem tik ir rupi kas pasieme, kiek atsieme ir kaip jam pasiseke

JŲ TURTĄ KONFISKUOTI

JŲ TURTĄ KONFISKUOTI portretas
GARANTIJA UŽ INDELIUS PRISIIMA VALSTYBĖ, O SUBANKRUTAVUSIO BANKO PINIGUS GRĄŽINS MOKESČIŲ MOKĖTOJŲ PINIGAIS, KURIE NĖRA DAVĘ JOKIŲ ĮSIPAREIGOJIMŲ BANKO INDĖLIŲ TURĖTOJAMS, IR NET TIE KURIE NET NETURI INDĖLIŲ BANKUOSE. TAI IŠ KUR TIEK MOLIJONIERIŲ LIETUVOJE??????? IŠ KUR TIEK PINIGŲ PAS MILIJONIERIUS, KAI IŠ BIUDŽETO BUVO PLAUNAMI PINIGAI VALSTYBĖS IR TEISMO SPRENDIMAIS NEBUVO PRITEISTA GRĄŽINTI IŠPLAUTUS IR IŠVOGTUS PINIGUS Į VALSTYBĖS BIUDŽETĄ. JUK PINIGAI NEIŠGARUOJA, O PERSĖDA IŠ VIENOS VIETOS Į KITĄ. ČIA PINIGAI IR MILIJONIERIAI, TIK REIKIA SUVESTI GALUS, O NE SUSLĖPTI TUOS GALUS. TIE, KURIE IKI ŠITO DAVEDĖ, JUOS REIKIA TEISTI, KONFISKUOTI JŲ TURTĄ, DAR PATIKRINUS JŲ GIMINIŲ TURTĄ.

Jamam

Jamam portretas
Na va tures Lietuva savo komercini banka.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių