Seimas svarstys siūlymą valstybės tarnautojams numatyti priesaikas

Seimas svarstys pataisas, kurios numato priesaikas valstybės tarnautojams, taip pat siūlymą sankcijas tarnautojams taikyti už neetišką elgesį ir ne tarnybos metu.

Antradienį po pateikimo pritarta konservatoriaus Evaldo Jurkevičiaus projektui, kuris valstybės tarnyboje įtvirtintų priesaikos institutą.

Valstybės tarnybos įstatymo pataisų projekte numatyta, kad asmuo, įstojęs į valstybės tarnybą eiti karjeros valstybės tarnautojo pareigas, prisiekia Lietuvai.

Taip pat konservatorius siūlo nustatyti, kad priesaiką sulaužęs valstybės tarnautojas būtų atleidžiamas iš pareigų. Atskirais teisės aktais būtų reglamentuojama, kaip vyktų tyrimas dėl priesaikos sulaužymo.

Taip pat antradienį po pateikimo pritarta konservatorės Agnės Bilotaitės Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms, kurios nuobaudas už šiurkščius pažeidimus leistų tarnautojams skirti ne tik už atitinkamus veiksmus tarnybos metu, bet ir po darbo valandų.

Valstybės tarnautojai sankcijų, pagal pataisas, susilauktų ir už piktnaudžiavimą alkoholiu ne darbo metu, jei tai įžeidžia žmogaus orumą ar diskredituoja valstybės ir savivaldybės institucijos, įstaigos autoritetą.

Įstatymų projektus, kuriems antradienį pritarta po pateikimo, toliau svarstys parlamentiniai komitetai.


Šiame straipsnyje: valdininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Griaunamoji jėga

Griaunamoji jėga portretas
Valstybės tarnyba paskendusi nedorybėse, kam tos priesaikos, jei nežmoniškai elgiasi. Juk čia klesti pyktis, puikybė, pavydas. Dėl konkurencijos ir karjerizmo valstybės tarnyba turi atsistatydinti. Faktiškai - griaunamoji jėga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių