Seimas svarstys rinkimų komisijos sudarymo projektą

Po savaitės Seimas svarstys Vyriausiosios rinkimų komisijos sudarymo projektą.

Birželio 12 dienos posėdyje turėtų paaiškėti, ar rinkimų komisijos pirmininku bus patvirtintas dabartinis Komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Vyriausioji rinkimų komisija sudaroma ketveriems metams iš komisijos pirmininko, teisininkų draugijos, teisingumo ministro teikiamų kandidatų ir partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje atstovų.

Vyriausioji rinkimų komisija turi būti naujai sudaryta, kai iki eilinių Seimo rinkimų dienos liko ne mažiau kaip 120 dienų ir ne daugiau kaip 140 dienų.

Lietuvos teisininkų draugijos teikiami kandidatai: Egidijus Bičkauskas, Mindaugas Bilius, Julius Jasaitis, Antanas Marcijonas, Vygaudas Molis, Edmundas Sakalauskas, Jonas Udris, Andrius Vitkevičius. Iš šių aštuonių kandidatūrų burtais turi būti išrinkti keturi Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai.

Lietuvos Respublikos teisingumo ministro teikiami kandidatai: Adolfas Gylys, Kęstutis Jankauskas, Saulius Katuoka, Pavelas Kujalis, Vaidotas Vaičaitis, Milda Vainiutė, Ignas Vėgėlė, Edita Žiobienė. Iš šių aštuonių kandidatūrų taip pat burtais turės būti išrinkti keturi Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai.

Į komisijos sudėtį savo atstovus galės deleguoti A.Brazausko ir A.Paulausko koalicija „Už darbą Lietuvai"; Darbo partija; Liberalų ir centro sąjunga; Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga; Partija „Tvarka ir teisingumas"; Tėvynės sąjunga (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių