Seimas spręs, ar panaikinti N.Puteikio neliečiamybę

Generalinis prokuroras paprašė Seimo panaikinti naujojo, tik šią vasarą išrinkto parlamentaro Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę.

Seimas sudarė laikinąją komisiją, kuri per kelias artimiausias dienas turės pateikti išvadą, ar turi būti patenkintas toks Generalinės prokuratūros vadovo prašymas.

Antradienį į Seimo tribūną pakviestas generalinis prokuroras Darius Valys pateikė parlamentarams oficialų prašymą sutikti su tuo, kad N.Puteikis galėtų būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar būtų leista kitaip suvaržyti jo laisvę.

Prokuratūros vadovas paaiškino, kad Klaipėdos miesto apylinkės teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje N.Puteikis kaltinamas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo. Minėtajam teismui byla buvo perduota nagrinėti gegužės 12-ąją, prieš kaltinamajam tampant Seimo nariu.

N.Puteikis prieš teismą stojo atsisakęs vykdyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartį, kuria jo tuomet vadovaujamas Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinys buvo įpareigotas suderinti žemės sklypo, esančio Klaipėdos centre, detalųjį planą. Verslininkų teigimu, jiems dėl to teko sustabdyti 24 milijonų litų vertės investiciją.

Seimo nariai, išklausę generalinio prokuroro trumpą pranešimą ir išdėstytą prašymą, neturėjo teisės jam užduoti klausimų. Parlamentarai iškart sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri turės nuspręsti, ar duoti sutikimą patraukti parlamentarą N.Puteikį baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jo laisvę. Komisijos atsakymo laukiama jau šią savaitę, ketvirtadienį.

Pats N.Puteikis, kuris tik šią vasarą buvo išrinktas Seimo nariu Klaipėdoje ir tik rugsėjo viduryje prisiekė, pradėdamas eiti parlamentaro pareigas, yra pareiškęs, kad prašys kolegų nesudaryti kliūčių panaikinti jo teisinį imunitetą. „Seimo nariai Lietuvoje, kaip ir jų kolegos beveik visoje Europoje, teisinio imuniteto turi būti saugomi tik tada, kai atlieka savo parlamentines funkcijas. Jau vien tai, kad man kaltinimai pareikšti dar iki išrinkimo į Seimą, rodo, jog jis neturėtų būti taikomas“, - savo nuomonę yra išdėstęs N.Puteikis.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Dabartinės kadencijos Seimas jau dešimt kartų svarstė Generalinės prokuratūros vadovo prašymus panaikinti tam tikrų parlamentarų neliečiamybę dėl įtarimų, jog jie padarė nusikalstamą veiką. Tačiau beveik pusė generalinio prokuroro prašymų liko nepatenkinti.


Šiame straipsnyje: Naglis Puteikisneliečiamybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

delfi.lt

delfi.lt portretas
delfi.lt/news/daily/lithuania/generalinis-prokuroras-praso-seimo-sutikimo-patraukti-baudziamojon-atsakomyben-nputeiki.d?id=50558178 "Prašau ir noriu, kad būtų leistas teismas, kad viešame atvirame teisme galėčiau savo argumentais sutriuškinti Klaipėdos prokurorą, Klaipėdos STT, valdininkus, kurie dirba išimtinai verslininkams, argumentus. Prokuratūra nuolat manipuliuoja faktais, teismo sprendime parašyta, kad turime suderinti pagal departamento sąlygas tą šešių "stiklainių" projektą, o departamento sąlygos nenumato tokios drastiškos invazijos į istorinę miesto dalį. Mes sutinkame, kad būtų naujos statybos, bet mes prašome atsižvelgti į istorinius akcentus", - žurnalistams aiškino N. Puteikis.

geda

geda portretas
Man geda,kad sitas girtuoklis atstovauja Klaipedos miesta.

ORAKULAS

ORAKULAS portretas
Ko nepadarysi dėl piero, net pats prašo jį teisti, nes žino ,kad teismas bus neišvengiamai. BET ŽINO, KAD GALI DAUG LAIMĖTI LIAUDIES AKYSE. JEI NUTEIS (AIŠKU LIKTINAI ) - BUS MINIOS APRAUDAMAS KANKINYS . JEI IŠTEISINS BUS DIDVYRIS NUGALĖJĘS SLIBINUS ,KAIP ŠV. JURGIS . Abu keliai tikrai veda į garantuotą sekančios 2012 - 2016 kadencijos seimą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių