Seimas E.Žiobienės atsistatydinimo gali imtis jau antradienį

Seimo pirmininkė Irena Degutienė įregistravo parlamento nutarimo projektą dėl vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atsistatydinimo.

Planuojama, kad jau antradienį plenariniame posėdyje šis nutarimas gali būti pateiktas Seimo nariams. Tačiau kol kas neaišku, kada jis galėtų būti svarstomas ir kada galėtų įvykti balsavimas dėl E.Žiobienės pasitraukimo.

"Atleisti Editą Žiobienę iš vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus pareigų jai atsistatydinus", - rašoma pirmadienį Seimo vadovės įregistruotame parlamento nutarimo projekte.

Vaiko teisių kontrolierių skiria ir atleidžia Seimas parlamento pirmininko teikimu.

I.Degutienės atstovas spaudai Juozas Ruzgys informavo portalą 1diena.lt, kad jau antradienį įvyksiančiame Seimo plenariniame posėdyje šis nutarimo projektas gali būti pateiktas Seimo nariams svarstyti.

Paklaustas, kada galėtų įvykti balsavimas dėl E.Žiobienės atsistatydinimo, J.Ruzgys atsakė: "Tai priklausys nuo Seimo narių apsisprendimo".

Seimo statutas numato, kad dėl visų parlamento skiriamų ir atleidžiamų pareigūnų yra balsuojama slaptai. Todėl ir E.Žiobienės atveju gali būti surengtas toks balsavimas.

Kita vertus, Seime svarstoma galimybė pakeisti Statuto straipsnius, susijusius su slapto balsavimo reglamentavimu. Jeigu tai būtų padaryta dar iki vaiko teisių apsaugos kontrolierės atsistatydinimo pareiškimo svarstymo Seime ir balsavimo dėl jo, E.Žiobienės klausimu parlamentarai galbūt balsuotų atvirai.

Apie pasitraukimą vaiko teisių apsaugos kontrolierė pranešė prieš kelias savaites netrukus po susitikimo su I.Degutiene. E.Žiobienė neapsikentė vadinamųjų kovotojų su pedofilija, susirinkusių Garliavoje šalia Drąsiaus Kedžio namų, spaudimo. E.Žiobienė pareiškė atmetanti kaltinimus jai nesugebėjimu efektyviai kovoti su pedofilais ir neva neapsaugoti D.Kedžio mažametės dukters nuo tvirkintojų.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės taip pat pareiškė nepasiduosianti Garliavoje susirinkusios „violetinės minios“ diktatui. Ji tikino savo sprendimu atsistatydinti siekianti atkreipti politikų dėmesį "į Lietuvoje plintantį teisinį nihilizmą".

I.Degutienė, premjeras Andrius Kubilius ir dalis kitų įtakingų politikų pareiškė paramą vos prieš pusmetį vaiko teisių apsaugos kontroliere paskirtai E.Žiobienei bei tvirtino balsuosiantys prieš jos atsistatydinimą.

Tačiau jeigu Seimas dėl E.Žiobienės pasitraukimo balsuos slaptai, rezultatas gali būti ne toks, kokio tikisi aukšti valstybės pareigūnai, reiškiantys jai paramą.

Į E.Žiobienės atsistatydinimo svarstymą Seime žada atvykti ne viena dešimtis D.Kedžio šalininkų.

Pirmadienį Seime įregistruotas pasiūlymas keisti įstatymą taip, kad vaiko teisių kontrolieriumi galėtų būti skiriamas ne tik teisinį, bet ir sociologinį bei psichologinį išsilavinimą turintis asmuo.


Šiame straipsnyje: Edita Žiobienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių