Seimas atsisakė iniciatyvos visam laikui sumažinti signatarų rentas

Seimas ketvirtadienį atsisakė Vyriausybės pateikto siūlymo visam laikui nuo 50 iki 40 proc. Seimo nario atlyginimo sumažinti signatarų rentas.

Už pagrindiniu paskirto Socialinių reikalų ir darbo komiteto išvadą, kuria siūloma projektą atmesti, ketvirtadienį balsavo 68 Seimo nariai, vienas buvo prieš, vienas susilaikė. Projektą atmesti siūlė ir papildomi Teisės ir teisėtvarkos bei Biudžeto ir finansų komitetai.

Vietoje to Socialinių reikalų ir darbo komitetas siūlo, kaip ir anksčiau, šiuo metu galiojančius signatarų rentų mažinimus pratęsti laikinai, iki 2013 metų.
Po pateikimo Seimas buvo pritaręs Vyriausybės pateiktam projektui, kuriuo siūlyta signatarų rentas sumažinti visam laikui, tuo tarpu analogiškas projektas dėl prezidento rentos mažinimo buvo atmestas. Tačiau komitetams nepritarus, projektą dėl signatarų rentų ketvirtadienį po svarstymo Seimas atmetė.

Projektą dėl signatarų rentų priėmus svarstyti pasigirdo teisininkų vertinimų, jog toks reguliavimas gali prieštarauti Konstitucijai, nes rentas jau gaunantiems jų nebebūtų galima sumažinti, tad egzistuotų dviejų dydžių rentos, taip pat, kad toks valstybės įsipareigojimų keitimas pažeistų teisėtus lūkesčius.

Seimo nario atlyginimas neatskaičius mokesčių šiuo metu su galiojančiais sumažinimais sudaro 6,9 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: signatarairentos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Jeigu signatarams pritrūko laisvės, kad prireikė sufalsifikuoti valstybinius dokumentus, tai tegul džiaugiasi pasipelnymu.

ruta

ruta portretas
Didesne dalis mano seimos jau Britanijoj , taip kad greitai ateis laikas , kad nebus kam moketi mokesciu , tada paziuresime .. Nes pagal Lietuvos minimuma , tuos rentos ir atlyginimai seimo nariu , kuriu puse slaistosi velnias zino kur ,VISISKAI neproporcianalus .

Inerese.

Inerese. portretas
Signatarms pazeistu teisetus lukescius. o mums eiliniams stovejusiems per naktis ir gynusiems Lietuva tuo paciu ir juos ,lukesciai nepazeisti? Kada jus busite orus ir teisingi prisieke dirbti Lietuvos zmonems?O ne savo intresams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių