Seimas antrąkart neatleido V.Greičiaus

Seimas šiandien antrąkart balsavo dėl Aukščiausiojo Teismo pirmininko Vytauto Greičiaus atleidimo. Prezidento Valdo Adamkaus teikimui atleisti Teismo pirmininką, pasibaigus jo įgaliojimų laikui, parlamentarai ir vėl nepritarė.

Šiandien Seimo nariams dekretą, kuriuo Prezidentas, vadovaudamasis Konstitucija, jau antrą kartą siūlo Seimui atleisti Vytautą Greičių iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų, pateikė Prezidento patarėjas Lauras Bielinis.

Už V.Greičiaus atleidimą balsavo- 39 Seimo nariai, tiek pat - 39 - balsavo prieš, susilaikė 22.

Seimas, pritaręs Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos siūlymui, ketino balsuoti slaptai, tačiau, nepatvirtinus balsavimo biuletenio, nusprendė dėl Vytauto Greičiaus atleidimo balsuoti atvirai. 

Praėjusią savaitę valdančiųjų partijų vadovai buvo sutarę, jog ieškodamos išeities iš susidariusios kolizijos, valdančiosios Seimo frakcijos kitą savaitę sieks sutelkti jėgas ir atleisti V.Greičių iš pirmininko pareigų.

Prieš porą savaičių Seime V.Greičiaus atleidimui nepritarė ne tik opozicinių, bet ir dalis valdančiųjų frakcijų atstovų.

Tąkart Seimas ženklia balsų persvara nepritarė Prezidento teikimui atleisti V.Greičių iš Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigų pasibaigus jo devynerių metų kadencijai.

Pagal Konstituciją, Aukščiausiojo Teismo pirmininką Prezidento teikimu skiria ir atleidžia Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių