SEB bankas jau priima „Snoro“ indėlininkų prašymus (atnaujinta 14.09)

„Snoro“ indėlininkai jau šiandien gali teikti prašymus su pageidaujama susigrąžinti draudimo išmokų suma,  taip spaudos konferencijoje sakė SEB banko prezidento pavaduotojas Virginijus Doveika. Prašymus vartotojai gali pateikti visuose SEB banko skyriuose. Ketvirtadienį pateikti prašymus bus galima ir internetu.

V.Doveikos teigimu, bankas dar negali pasakyti, kada ir kiek išmokų mokės. Esą šiuos duomenis turi įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas“. V.Doveika taip pat pabrėžė, kad vartotojams skubėti nevertėtų, nes bankas pirmiausia turi gauti indėlininkų sąrašus bei lėšų išmokoms mokėti.

Bankas draudimo išmokas vartotojams mokės keliais būdais: grynaisiais pinigais arba pervedant juos į pasirinkto banko sąskaitą. Šios paslaugos vartotojams bus nemokamos.

Vietovėse, kur SEB banko padalinių nėra, bus suburtos specialios mobiliosios komandos, kurių darbo grafikai netrukus bus paskelbti banko internetinėje svetainėje ir regioninėje spaudoje.

V.Domeika neatskleidė, kiek šios komandos kainuos bankui. Banko atstovas paragino saugotis apsišaukėlių ir pabrėžė, kad mobiliosios komandos veiks tik Lietuvos pašto skyriuose.

V.Doveikos teigimu, pagal įstatymą, susigrąžinti draudimo išmokas vartotojai galės iki 5 metų. Tai yra vienintelė alternatyva užsienyje gyvenantiems indėlininkams, nes jiems SEB bankas nesuteikia jokių papildomų galimybių susigrąžinti lėšas. Užsienyje gyvenantys lietuviai tvarkyti draudimo išmokų reikalus galės tik grįžę į Lietuvą.

Banko ryšių su žiniasklaida atstovas Arvydas Žilinskas sakė, kad paskelbus specialųjį telefoną „Snoro“ indėlininkams, sulaukta 1800 skambučių. Tiek pat esą kreipėsi ir bendruoju telefonu.

SEB bankas atsakingas už išmokas visiems gyventojams, Vilniaus apskrities įmonėms, laikiusioms lėšas „Snore“.


Šiame straipsnyje: sebSnorasindėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogelis

zmogelis portretas
Niekaip nesuprantu,tai galesiu ar ne sumoket uz buta internetu pagal ta sena internetine sutarti su Snoru,ten gi tie visi mokesciu ruosiniai,paskutiniai duomenys,nesuprantu.Moket reik rytoj juk.Ko apie tai neraso nieko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių