Savaitgalis bus saulėtas, bet spaus apie 20 laipsnių šaltis

Kiek pavėlavusi žiema, gan greitai ir sėkmingai įsitvirtino mūsų kiemuose, gatvėse ir visur kur tik nori. Sniego tiekimas nevaldomas, na ir šaltis ko gero bus taip pat. Savaitgalį laukia stipresnis atšalimas.

Ketvirtadienį be didelių išsišokimų toliau ore sklandys šaltukas, o nuo namų į dangų stiebsis dūmų takai. Pūs silpnas rytų vėjas. Kaune  dieną temperatūra sieks -6 laipsnius, šen bei ten snyguriuos, bus apsiniaukę. Vilniuje ryte kiek pasnigs, vėliau snaigės išseks, todėl diena bus gan rami, šalčio kerai skleisis iki -11 laipsnių. Šiauliuose diena bus apniukusi, temperatūra sieks -8 laipsnius. Pajūryje dieną sumažės debesuotumas, vietomis dar viena kita snaigė gali užklysti iš inercijos, arba pūpsos per naktį ir rytą iškritęs sniegas. Čia temperatūra sieks -5 laipsnius.

Penktadienį kad būtų įdomiau, žiema truputį pūstels didesnės vėsos. Pasisuks pietryčių vėjas.  Kaune nakties ir ryto metu oro temperatūra nukris iki -13 -12 laipsnių. Dieną šiek tiek pasnigs, šals iki -10. Vilniuje  be kritulių, čia temperatūra sieks -14 -13 laipsnių naktį ir ryte, o apie -12 laipsnių dienos metu. Šiauliuose danguje drybsos debesys, naktį ir ryte šals iki -15 -14, dieną iki -11 laipsnių. Pajūryje kritulių nenumatoma, debesys bus lengvi. Apie -13 -12 laipsnių šals naktį ir ryte. Dieną debesys prasisklaidys, oro vėsa sieks -10 laipsnių.

Šeštadienį bus saulėta, pragiedrėjęs dangus išsilaikys ir pernakt.  Toliau švilpaus pietrytys.  Kaune apie -16 -15 laipsnių atvės nakties ir ryto metu, dieną prasiskirsčius debesims nusišypsos saulė, šals apie -11. Vilniuje naktį ir ryte pašals iki -19 -16 laipsnių, dieną visi debesys išsilakstys, viena saulė šypsosis šalta -15 laipsnių šypsena. Šiauliuose apie -17 -15 šals nakties ir ryto metu, bus debesuota. Dieną dangus bus žydras, o šaltukas svilins iki -12 laipsnių. Pajūryje bus šiek tiek debesuota, atvės iki -12 -11 laipsnių.

Sekmadienį tęsis saulėto dangaus maratonas, o šaltukas gnybs kaip niekad. Kaune oras atšals naktį ir ryte iki -22 -21 laipsnio. Dieną bus apie -13 laipsnių. Vilniuje diena bus taip pat graži, bet šaltukas gels skaudžiai. Naktį ir ryte termometrų stulpeliai nukris iki -22 -21 laipsnio, dieną pakils iki -14. Šiauliai ir sulauks šalčio bangos. Nakties ir ryto metu atšals iki -22 -20 laipsnių. Dieną temperatūra nusistovės ties -14 laipsnių riba.  Ir pajūryje šyptels saulė, bei apsireikš stipresnis šaltukas. Naktį ir ryte bus apie -15 -14, o dieną apie -9 laipsnius šalčio.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis ateinančią savaitę didesnė šalčio banga risis jos pradžioje ir temperatūra gali nukristi iki -25 laipsnių. Vėliau vėsa kiek atlėgs, o savaitės pabaigoje gali ir vėl sustiprėti.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
Pagaliau atėjo tikra žiema. Valio!

Jonas

Jonas portretas
Ar ne per daug anksti žydukai šėtoniško šalčio "būsimu"? pasireiškimu džiaugiasi? Juk šaltis- blogis, todėl ateina iš šėtono, o žydai- šėtoniški padarai, todėl savo "viešpaties" jėgų demonstravimu privalo džiaugtis. Tik atrodo, kad tų jėgų šėtonas jau ir neturi, todėl ir žydukam "atsiskaitymo" valanda artėja.

Max

Max portretas
Kai ateis saskaitos uz sildyma, paziuresim kaip "gerai ta ziema" gal tik vaikuciams..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių