Savaitgalį skruostus kandžios šaltukas

Šią žiemą sniegas, lyg vaiduoklis, šen bei ten pasivaidena akimirksniu išnykdamas.  Savaitgalį tikimybė padidės, jog jis ims ir užsibus ilgėliau.

Ketvirtadienį bus gana drėgni orai, termometro stulpeliai kils. Pietvakarių vėjas stipriau gins lietaus nešėjus – debesis. Kaune temperatūra laikysis apie 4 laipsnius šilumos, numatomas lietus. Vilniuje krituliai taip pat pasireikš,  dieną bus apie 0. Šiauliuose sušils apie 5 laipsnius, drauge  verta turėti skėtį.  Pajūryje lietaus lašus taškys stiprus vėjas. Šiluma svyruos apie 5 – 6  laipsnius.

Penktadienį vietomis po truputį giedrės. Vakarėjant temperatūra pradės kristi. Kaune naktį temperatūra sieks 3 laipsnius šilumos, gali palynoti. Ryte bus apie 0, o dienos metu apie 2 laipsnius. Vakarop oras atvės. Vilniuje iškris lietus, temperatūra naktį sieks 3 laipsnius šilumos, ryte apie -1. Dienos metu palynos, termometrai rodys 0.  Šiauliuose naktį palis, bus apie 2 laipsnius šilumos, ryte apie 0, vairuojant patartinas budrumas. Dienos metu vėl prakiurs debesys, sušils iki 2 laipsnių. Pajūryje naktį bus apie 4, ryte apie 3 laipsnius šilumos, po lietingos nakties rytas gali pragiedrėti.  Dienos metu pro suretėjusius debesis vėl gali kristi lietus, sušils iki 3 laipsnių.

Šeštadienį pajausime šaltuko alsavimą. Daugelyje vietovių termometro stulpeliai nepakils virš 0.  Šaltu glėbiu pasitiks šiaurys. Kaune naktį ir ryte bus apie -2 laipsnius šalčio, pasnigs. Dieną temperatūra laikysis apie -1, toliau, lyg ant pyrago, birs sniego pudra. Vilniuje naktį be kritulių, ryte pradės snigti, temperatūra sieks -6 -5 laipsnius šalčio. Dienos metu toliau galimas sniego kritimas, termometrai rodys -3 laipsnius šalčio.  Šiauliai gali ir tikėtis būti apipudruoti. Čia šaltukas svyruos apie -2 -1 laipsnį šalčio. Pajūryje viena kita snaigė ir gali atskristi, bet nakties ir ryto metu labiau tikėtinas lietus. Temperatūra svyruos apie 0 – 1 laipsnį šilumos.

Sekmadienį atvės dar labiau. Išliks atšiaurus ir susigūžti verčiantis šiaurys. Kaune nakties ir ryto metu temperatūra nukris iki -4 laipsnių, dieną laikysis apie -2, gali pasnigti. Vilniuje taip pat galimas baltų dangaus kūnelių - snaigių  pasirodymas. Naktį ir ryte šals iki -6 laipsnių, dieną iki -5. Šiauliuose krentant šaltuko iškarpytoms snaigėms, termometrai rodys -3 laipsnius. Pajūryje termometrų stulpeliai leisis žemiau 0, ir laikysis apie -2 -1, įdienojus skraidžios negausus būrelis sniego plunksnų.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis ateinančią savaitę kasdien temperatūra po truputį kris. Šaltukas spaus dar labiau.


Šiame straipsnyje: žiemasniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taisonas

Taisonas portretas
Nenoriu šalčio,ir sniego.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių