Savaitgalį Lietuvoje įžiebta 30 eglučių

Šį savaitgalį, gruodžio 11- 12 dienomis, per Lietuvos miestus nuvilnys eglučių įžiebimo šventės. Daugiabučių administratoriai visoje Lietuvoje planuoja įžiebti ir gyventojams padovanoti per 30 kalėdinių eglučių bei surengti net 20 eglučių įžiebimo švenčių.  Savaitgalį eglutės bus statomos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Radviliškyje.

„Eglutėms statyti pasirinkome tankiausiai apgyvendintas miestų teritorijas. Daugelyje seniūnijų gyventojai patys galėjo išsirinkti ir apsispręsti dėl eglučių statymo vietų. Daugiabučių administratoriai kiekvienoje seniūnijoje pasiūlė po kelias galimas vietas, o gyventojai balsavimo keliu išrinko tas vietas, kuriose savaitgalį ir įžiebsime šventines egles. Didžiojoje daugumoje eglučių puošimo švenčių apsilankys ir Kalėdų senelis bei kartu su mažaisiais bendruomenių gyventojais puoš eglutes ir paskelbs žiemos švenčių pradžią“- sakė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) prezidentas Vytautas Turonis.

Pirmoji NPAA iniciatyva papuošta eglutė jau rytoj, gruodžio 8 d., 11 val. bus įžiebta Vilniuje, Lazdynų mikrorajone, prie seniūnijos. O savaitgalį – per Lietuvą nuvilnys dar devyniolika eglučių įžiebimo švenčių.

Pasak V. Turonio, Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos nariai tikisi, kad gyventojai saugos padovanotas eglutes ir eglučių puošimo iniciatyva taps tradicine bei sėkmingai plėsis.

„Mūsų kiemo“ iniciatyvą jau parėmė apie 20 daugiabučius prižiūrinčių bendrovių įvairiuose šalies miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Šilutėje. Prieš šventes daugiabučių administratoriai mažuosius bendruomenių gyventojus taip pat nudžiugins ir namų kiemuose įrengtomis čiuožyklomis.


Šiame straipsnyje: Kalėdoseglutė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių