Savaitgalį dar palis, bet bus šilčiau

Pasak sinoptikų, penktadienį šiluma nelepins. Termometrai daugelyje rajonų rodys tik 14–17 laipsnių šilumos.

„Šiaurės rytiniuose rajonuose temperatūra gali pakilti vienu kitu laipsniu daugiau. Pragiedrulių nebus daug, daugelyje rajonų išliks trumpo lietaus tikimybė. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų ir šiaurės vakarų, bus vidutinio stiprumo“, – prognozuoja sinoptikė Judita Liukaitytė.

Ji sako, kad savaitgalio naktys bus gana vėsios. „Termometrai rodys 6–11 laipsnių šilumos. Ateinantį vakarą planuojantys lauke žiūrėti krepšinį tikrai turėtų pasirūpinti jau storesne apranga, kad nesušaltų“, – pataria J. Liukaitytė.

Ateinančią naktį vietomis numatoma lietaus tikimybė. O naktį iš šeštadienio į sekmadienį lyti neturėtų.

„Tiesa, nors šeštadienį dieną jau bus daugiau pragiedrulių, tačiau trumpo lietaus tikimybė išliks daugelyje rajonų. O sekmadienis jau mus nudžiugins. Debesų bus nedaug ir lyti neturėtų. Oras jau taip pat šils“, – teigia sinoptikė.

Šeštadienį jau turėtų būti 14–19 laipsnių šilumos, daugelyje rajonų vyraus 17–19 laipsnių šiluma. Sekmadienį bus 17–22 laipsniai šilumos.

Pirmadienį žadamos orų permainos. Didžiojoje Lietuvos dalyje bus 20 –23 laipsniai šilumos. Nors oras bus šiltesnis ir jau kai kurs sušils iki 25 laipsnių, tačiau lietus vėl atkeliaus. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį vietomis, o pirmadienį jau daugelyje rajonų palis. Kai kur gali nugriaudėti perkūnija.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių