Savaitės orų prognozė: sniego belaukiant išdykaus lietus

Nauja savaitė didelių šalčių neatneš, danguje ir toliau svečiuosis debesys.  Su savimi patartina turėti skėtį – apsaugai ne nuo snaigių, o nuo lietaus.

Šiandien  daug  kur debesuota, kuriam pūsti  neapsispręs pietryčių ir pietų vėjai.  Kaune oro temperatūra svyruos apie 4 – 5 laipsnius, deja nei žvaigždžių naktį, nei saulės dieną neišvysime.  Vilnius orais nenustebins, jie bus identiški kaip ir kitur, naktį ir ryte, skrajojant ūkanai,  temperatūra svyruos apie  3 – 4 laipsnius. Dieną, purškiant lietui, pakils iki 5 laipsnių. Pajūryje: ir ūkana, ir debesys, ir dar lietus. Drėgmės daugiau negu reikia. Temperatūra svyruos nuo 6 – 7 laipsnių naktį ir ryte, iki 8 laipsnių dieną.

Antradienį pučiant žvarbiam šiaurės vėjui – debesys  nei krust.  Drėgnas ir debesuotas ruduo kaip reikiant įsitvirtino.  Kaune protarpiais kris negausūs lietaus lašai, temperatūra visos paros metu svyruos apie 5 – 6 laipsnius. Vilniuje termometro stulpeliai fiksuos 5 – 6 laipsnius, iš gausių debesų truputį palis. Pajūryje bus apie 6 – 7 laipsnius, supsis dideli debesys.

Nori, nenori, tačiau tenka susitaikyti: išaušus trečiadieniui ir vėl išvysime debesis.  Pasisuks pietys. Kaune naktį ir ryte termometrai rodys 3 – 4 laipsnius.  Diena bus drėgna, sušils apie 6 laipsnius.  Vilniuje dangaus peizažas nesikeis: debesų kanjonai, šlakelis lietaus. Naktį ir ryte termometrai rodys 4 – 5  laipsnius. Dieną,  vos ne vos pakils iki 6. Pajūryje šilumos kiekis kis nuo 4 iki 5 laipsnių. Šiek tiek palynos.

Ketvirtadienio diagnozė bus tokia pati: debesuotumas. Pamainą perims pietvakarių vėjas. Nors rudeniniai lapai sunkiai atpažįstami, darganotas ruduo savo pozicijų niekam neužleidžia.  Kaune naktį  ir ryte termometrai fiksuos 2 – 3 laipsnius, dieną  sušils iki 4 laipsnių. Vilniuje per parą debesų kiekis nesikeis, šiluma šiek tiek svyruos: bus apie 3 – 4 laipsnius šilumos. Pajūry  lietaus pajėgos gali sustiprėti. Naktį ir ryte bus kiek labiau debesuota, dienos metu galimi pragiedruliai, sušils apie 3 – 4 laipsnius.

Penktadienį  vietomis debesys sloguos. Sustiprės pietvakarių vėjas.  Kaune naktį ir ryte  temperatūra svyruos apie 3 – 4 laipsnius. Dieną debesuota su pragiedruliais, šiek tiek palis, oras sušils iki 5 laipsnių. Vilniuje naktis bus vėsesnė, termometrai fiksuos 2 laipsnius.  Ryte palis, dienos metu be lietaus, sušils apie 3 – 5 laipsnius. Pajūryje naktis bus gana šilta, apie 8 laipsnius. Ryte ir dieną temperatūra svyruos apie 6 – 7 laipsnius, nebus galima palikti skėčių – lietus neišvengiamas.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis savaitgalio danguje debesų kiekis turėtų mažėti, antroje savaitgalio pusėje galimos šalnos.


Šiame straipsnyje: orailietusprognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių