Per savaitę gauti 272 pranešimai apie galimus rinkimų pažeidimus

Policijos departamento duomenimis, pastarąją Seimo rinkimų savaitę policija iš viso yra gavusi 272 pranešimus apie galimus pažeidimus Seimo rinkimuose ar referendume dėl naujos atominės elektrinės, daugiau nei pusė jų gauta Vilniaus apskrityje. Iš viso pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Vyriausioji rinkimų komisija šeštadienį prasidėjusiame posėdyje svarsto skundus dėl galimų rinkimų pažeidimų.

Kaip nurodoma Policijos departamento pateiktoje informacijoje Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), nuo spalio 10 iki spalio 17 dienos daugiausia pranešimų – 127 – gauti iš Vilniaus apskrities, iš Kauno apskrities – 36, iš Alytaus apskrities – 24.

Policijos departamento duomenimis, 13 ikiteisminių tyrimų pradėta dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise, ir vienas –dėl šmeižto.

Daugiausia ikiteisminių tyrimų dėl pažeidimų rinkimuose atlieka Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kurio pareigūnai šiuo metu vykdo 3 tyrimus, po du ikiteisminius tyrimus vykdo Vilniaus, Klaipėdos, Utenos ir Alytaus policijos komisariatai, po vieną tyrimą – Šiaulių ir Marijampolės komisariatai.

Kaip nurodoma Policijos departamento rašte VRK, daugiausia ikiteisminių tyrimų – šeši – atliekama pagal galimai Darbo partijai nusikalstama veika padarytą naudą, dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose minima Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, kurios kandidatų naudai galimai daryti pažeidimai, dar du tyrimai susiję su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovais, dar kelių tyrimų atveju konkrečios partijos nenurodomos.


Šiame straipsnyje: rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
įsivaizduoju, koks būtų kilęs triukšmas visam pasaulyje, jei tiek pažeidimų būtų buvę kokioje nors Baltarusijoje... O dabar - tai lyg ir nieko tokio ?

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
O MAN RODOS,KAD KONSERVATORIAI NUPIRKO ČIGONUS,KAD PASTARIEJI EITU BALSUOTI UŽ DARBO PARTIJĄ,ŽINODAMI,KAD BUS SKANDALAS.Koncervai jautė,kad jų laukia galas,tai ėmęsi visų priemonių,kad pažeminti kitus.Juk kubilui ant kaktos parašyta,VAIKŠČIOJANTI AFERA.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių