Sausio pabaigoje bus dar viena neeilinė Seimo sesija (papildyta)

Sausio pabaigoje Seimas rinksis į dar vieną neeilinę sesiją, kurioje be kita ko bus svarstoma opozicijos iniciatyva steigti komisiją „Snoro“ bankrotui tirti.

Ketvirtadienį pasitarime su Seimo pirmininke Irena Degutiene parlamentinių frakcijų seniūnai nusprendė, kad dar viena neeilinė sesija būtina, norint išspręsti kai kuriuos aktualius klausimus.

Pasitarimas sušauktas po to, kai opozicija paliko Seimo posėdžių salę, protestuodama prieš valdančiųjų pasiūlymo priėmimą ketvirtadienį nesvarstyti klausimo dėl „Snoro“ komisijos sudarymo. Dėl opozicijos boikoto faktiškai žlugo ne tik Seimo plenarinis posėdis, bet ir opozicijos inicijuota neeilinė parlamento sesija, skirta kai kuriems aktualiems klausimams išspręsti.

„Pas pirmininkę susirinkę frakcijų seniūnai sutarė, kad opozicija šiandien jau nebegrįš į posėdžių salę, bet vasario 13 dieną bus šaukiama dar viena neeilinė Seimo sesija“, - sakė opozicijos lyderis, Tvarkos ir teisingumo frakcijos vadovas Valentinas Mazuronis.

Vėliau opozicija pranešė, kad vienos dienos neeilinė sesija bus rengiama ne vasarį, bet jau sausio 30 dieną.

Sesijoje bus iš naujo svarstomas klausimas dėl laikinosios komisijos „Snoro“ bankrotui ištirti, taip pat dėl Prezidentės Dalios Grybauskaitės veto Kėdainių ir Panevėžio laisvųjų ekonominių zonų steigimo įstatymams ir dėl Viešųjų pirkimų įstatymo pataisų, kuriomis partijos atleidžiamos nuo būtinybės vykdyti įsigijimus pagal viešųjų pirkimų taisykles.

Neeilinėje sesijoje taip pat turėjo būti svarstomas klausimas dėl Konstitucinio Teismo „išbrokuoto“ Mokslo ir studijų įstatymo pataisų priėmimo. Bet šį ketvirtadienį, nepaisant opozicijos boikoto, valdantieji sugebėjo surinkti pakankamai balsų, kad šios pataisos būtų priimtos jau dabar.

„Valdantieji grubiai ir kietakaktiškai sugriovė šios dienos posėdį, todėl jie ir turi prisiimti atsakomybę už tai, kad nepavyko šioje sesijoje išspręsti visų aktualių klausimų“, - teigė V.Mazuronis.

Pasak jo, ketvirtadienio posėdžio darbotvarkė valdančiųjų balsais jau buvo patvirtinta ryte, todėl jos nebegalima papildyti klausimu dėl „Snoro“ komisijos. Tai reiškia, kad opozicija, pasak jos lyderio, „nebegali grįžti į salę“ ir teks rengti dar vieną neeilinę sesiją.

Jai surengti reikia ne mažiau kaip 47 Seimo narių parašų. Jie jau surinkti.

Eilinė Seimo pavasario sesija prasidės tik kovo 10 dieną.


Šiame straipsnyje: Seimasneeilinė sesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

PK

PK portretas
V. Mazuronio ir jo kolegų partijoje Tvarka ir teisingumas pozicija labai imponuoja - vienas iš neeilinės Seimo sesijos prioritetų buvo šios komisijos sukūrimas, o valdantieji toliau varo savo. Tik labiau ryškėja, kad jų rankos suteptos Snoro istorijoje ir, kaip ir sakė gerb. V. Mazuronis, tiesos paprasčiausiai bijoma. Vis dėlto, nors tvarkiečių rūpestis valstybės gyventojų finansais yra sveikintinas, panašu, kad jei bus sušaukta nauja neeilinė Seimo sesija, kur bus grįžta prie šių klausimų, valdančiųjų elgesys greičiausiai nepakis. Ir taip be galo. Belieka tikėtis, kad žmonės ne kvaili ir mato, kas už viso to slepiasi

Blondinė

Blondinė portretas
Šaunu, kad gerb. V.Mazuronis nenusileido valdančiųjų norui išvengti "Snoro" bankroto tyrimo. O gal patys liberalkonservai suprato, kad klausimo vilkinimas būtų jiems nenaudingas prieš seimo rinkimus. Sveikinimai Tvarkai ir teisingumui, sugebėjusiems apginti savo pozicijas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių