Sausio 13-osios ir „Snoro“ byloms ištirti – šimtai tūkstančių litų

Lietuvos Vyriausybė Generalinei prokuratūrai trečiadienį skyrė papildomai daugiau nei 600 tūkst. litų ikiteisminiams tyrimams „Snoro“ ir Sausio 13-osios bylose.

Šio projekto iš anksto skelbtoje Vyriausybės darbotvarkėje nebuvo, tačiau Ministrų kabinetas posėdyje pritarė atitinkama Finansų ministerijos siūlymui.

Tolesniam ikiteisminiam tyrimui banko „Snoras“ savininkų byloje skirta 312,6 tūkst. litų iš Vyriausybės rezervo. Ikiteisminiam tyrimui Sausio 13-osios įvykių Lietuvoje byloje atseikėta 311 tūkst. litų.

Bankrutavusio „Snoro“ banko byloje turto pasisavinimu įtariami lietuvis Raimondas Baranauskas ir Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas nuo baudžiamojo persekiojimo pasislėpė Londone, kurio teismas sprendžia, ar perduoti įtariamuosius Lietuvai.

Generalinio prokuroro Dariaus Valio rašte Vyriausybei teigiama, kad jų gynėjai yra „itin aukštos kvalifikacijos, didelę patirtį turintys advokatai“, padedami ir teisės specialistų iš Lietuvos.

Generalinės prokuratūros teigimu, šiais metais teisininkų paslaugoms pirkti ir komandiruotėms reikia po 60 tūkst. litų, dar 180 tūkst. - vertėjų paslaugoms.

Sausio 13-osios byloje dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui daugiausia lėšų reikia dokumentų vertimams iš rusų į lietuvių kalbą ir atvirkščiai. Be to, anot prokuratūros, papildomų lėšų reikia išsaugoti dokumentams, kurie turi didelę istorinę reikšmę.

Prokuroro rašte nurodoma, kad byloje pateikti įtarimus planuojama 81 asmeniui, kurie nuo tyrimo slepiasi Rusijoje ir Baltarusijoje.

Sausio mėnesį prokuratūra pranešė, kad byla dėl galimų Rusijos ir Baltarusijos piliečių nusikaltimų per Sausio įvykius bus baigta tirti šiemet.

1991 metų sausį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14žmonių, 31 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomi

Įdomi portretas
informacija...Taip išeitų, kad Valstybės įstaigos bei jų tarnautojai be papildomų "pamokėjimų" savo tiesioginių pareigų nesugeba atlikti...Arba, gal, kaip ir žalgiriečiai, nebegauna tiesioginių atlyginimų pagal darbo sutartis?

nesuprantu

nesuprantu portretas
tai samdys nauju prokuroru?uz ta pacia alga negali tirt?

Tai

Tai portretas
plauna pinigėlius "teisėsauga", ar neateis laikas, kada pasprings?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių