SAM viceministras įtariamas paėmęs 20 tūkst. litų kyšį

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sulaikytas sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas įtariamas paėmęs 20 tūkstančių litų kyšį.

Sulaikė darbo dienos pabaigoje

STT pranešė, kad ketvirtadienį apie 16 valandą šios tarnybos pareigūnai darbo vietoje sulaikė sveikatos apsaugos viceministrą, valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) deleguotą A.Skiką.

"Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pareigūnams gavus duomenų, kad viceministras reikalavo ir priėmė iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 tūkst. litų neteisėtą atlygį", - teigiama STT pranešime spaudai.

Jame nedetalizuojama, kokios viešosios įstaigos vadovas galėjo aukštam pareigūnui duoti daugiatūkstantinį kyšį.

Šiemet gegužę 47-ąjį gimtadienį švęsiančiam A.Skikui įteiktas pranešimas apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką.

Sprendžia, ar sulaikyti ilgesniam laikui 

Ketvirtadienį viceministras iki vėlaus vakaro buvo apklausiamas pareigūnų, vėliau uždarytas į Vilniaus areštinę.

Valdininkas sulaikytas 48 valandoms. Ar bus kreiptasi į teismą dėl tolimesnio arešto, paaiškės vėliau, greičiausiai jau penktadienį.

STT pranešė, kad atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Tikino nieko nežinantys

Sveikatos apsaugos ministras, vienas iš LiCS lyderių Algis Čaplikas tvirtino nežinąs jokių detalių apie galimą savo pavaldinio kyšininkavimą. "Žinau tiek pat, kiek jūs žinote, kiek oficialiai paskelbta", - sakė jis penktadienį tiesioginėje Lietuvos radijo laidoje.

"Nemalonu... Bet palaukime daugiau informacijos, daugiau pareigūnų paaiškinimų, kas ten yra", - kalbėjo ministras.

Paklaustas, ar yra daugiau sulaikytų arba apklaustų pareigūnų, A.Čaplikas pakartojo žinąs tiek pat, kiek yra oficialiai paskelbta.

Ministerijos vadovas vadino A.Skiką gerai dirbančiu viceministru: "Prisiminkime, kaip jis gerai dirbo per gripo epidemiją".

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas tikino nieko nežinąs apie kaltinimus A.Skikui. "Daug kas ten gali būti - gal vaistai, farmacija, su krauju susijusios istorijos, o gal čia tos vakcinos nuo pandeminio gripo istorija kokia nors. Bet tiksliai tikrai nieko nežinau. Tik tiek, kiek skelbiama", - gūžčiojo pečiais A.Matulas. "Nors aplinkybės, aišku, skandalingos", - pridūrė jis.

Daug aukštų gražių vyrų

Portalo kalbinta ministro patarėja Ieva Paulauskienė sakė, jog pats ministras suinteresuotas, kad į visus klausimus, kurie iškilo teisėsaugai, būtų atsakyta. „Ministras nusiteikęs padėti teisėsaugai, kad kuo greičiau būtų išaiškinti kaltinimai, mesti viceministrui“.

„Vakar mačiau ministerijoje daug aukštų gražių vyrų. Jie užsidarė viceministro Artūro Skiko kabinete ir ilgai ten buvo, po to viceministrą išsivedė. Mes žinome tik tai, kiek komentuoja Specialiųjų tyrimų tarnyba“, - portalui sakė I.Paulauskienė.

Kuravo daug sričių

A.Skikas viceministru tapo pernai gegužės pabaigoje. Jį delegavo Liberalų ir centro sąjunga. Ministerijoje jis kuravo visuomenės sveikatos, kraujo donorystės, organų bei audinių donorystės, greitosios medicinos pagalbos bei kitas sritis.

A.Skikas yra baigęs tuometinę Kauno medicinos akademiją, įgijo gydytojo otorinolaringologo specialybę. Anksčiau jis dirbo įvairiose Šilutės medicinos įstaigose.


Šiame straipsnyje: artūras skikasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių