Šalyje atsodinami miškai

Lietuvoje baigiami atsodinti miškai. Šiemet iš viso bus atkurta apie 13 tūkst. valstybinių ir privačių miškų, dar apie 800 hektarų bus pasodinta naujų.

Šiaulių rajono Vainagių miške – pats darbų įkarštis. Buvusio miško vietoje augs eglutės ir juodalksniai. Tai viena paskutiniųjų Šiaulių urėdijos kirtaviečių, kurioje darbuojasi sodintojai.

Anot miškininkų, šiemet pavasaris vėlyvas,
tačiau prieš porą savaičių prasidėję miško atkūrimo darbai jau eina į pabaigą. Šiaulių urėdija juodalksniais, beržais, eglėmis ir ąžuolais užsodins apie 350 hektarų kirtaviečių.

Šalies medelynuose šiemet užauginta per 50 milijonų medelių. Jie bus susodinti ne tik valstybiniuose, bet ir privačiuose miškuose. Urėdijos šį pavasarį ketina atkurti apie 9 tūkst. hektarų miškų, dar apie 800 – pasodinti naujų.

Darbai vyksta ir privačiuose miškuose. Čia šiemet ketinama sodinukais užsodinti apie 3–4 tūkst. hektarų. Dalį miško savininkai žada įveisti pasinaudoję Europos Sąjungos parama, dalis bus sodinama už nuosavas lėšas.

Miškininkai sako, kad šiemet užveistus plotus vėliau dar gali tekti atsodinti, nes vienus medelius paprastai nugraužia miško žvėrys, kitus, kaip pavyzdžiui pernai ,išdžiovina sausra, trečius nuniokoja įvairūs vabzdžiai.


Šiame straipsnyje: miškai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių