S.Alperavičius: Tarybų Sąjunga išgelbėjo žydus

Nors Josifo Stalino režimas pripažintinas teroristiniu, Tarybų Sąjungos pergalė II-ajame pasauliniame kare išgelbėjo žydus. Tai šeštadienį vykusioje tarptautinėje konferencijoje "Molotovo - Ribbentropo paktas" XX amžiaus geopolitinių procesų kontekste" teigė Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius

"Jei ne Tarybų Sąjungos pergalė, aš čia nestovėčiau ir žydų nebūtų. Aš sakau, kad tiek Adolfo Hitlerio, tiek J.Stalino režimai buvo teroristiniai, tačiau Sovietų armijos pergalė išgelbėjo žydus", - tvirtino S.Alperavičius.

Konferencijoje, kurią organizavo partija "Frontas", Lietuvos socialistų partija ir Lietuvoje gyvenančių II pasaulinio karo dalyvių, kovojusių antihitlerinės koalicijos pusėje, organizacija, S.Alperavičius tvirtino, kad Lietuvoje gajos idėjos esą buvo du genocidai: vykdyti nacių ir J.Stalino režimo.

"Žydų buvo išvežta daugiau, nei bet kokios tautos atstovų į Sibirą. Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas sako, kad Holokausto nebuvo, kai kas taip sako ir Lietuvoje. Pažvelkite į internetą", - piktinosi Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas.

Jo nuomone, lyginti nacių ir J.Stalino režimo negalima.

"Negalima dėti lygybės tarp nacizmo ir stalinizmo, nes stalinizmas po truputį žudė visų tautų atstovus, o nacių veiksmai buvo nukreipti prieš vieną tautą", - teigė S.Alperavičius.


Šiame straipsnyje: alperavičiusžydai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vardenis

vardenis portretas
nemeluok. Naciai naikino ne tik žydus, bet ir kitų tautybių žmones. žydų tarpe buvo išdavikų, išduodančių ir savus, todėl holokaustui turi priskirti ir savus budelius. TSRS išgelbėjo žydus, o pastarieji kartu su bolševikais "padėjo" sunaikinti trečdalį Lietuvos žmonių, ir nereikia čia kelti tos TSRS,kaip šūdo, ant šakių. Jei Lietuvoje buvo 3 mln., tai kaip pavadinti 1 mln. netektį? Tik nedidele dalimi, o žydų - tai jau didelė dalis? Nacizmas yra tolygus bolševizmui. Ir nieko čia jau nepakeisi.

vardenis

vardenis portretas
beje apie žydų kapines. Kas iš žydų pirmas pradės rūpintis ir tvarkyti savas kapavietes? Aš manau, kad tokių neatsiras. žinot, iš žydų reikia mokytis. Pvz., mūsų mokyklų vaikai varomi tvarkyti žydų kapinių, o gudrus žydas stovi už vartų ir sako, aš irgi padėčiau, bet mums šabas, ir taip visus dešimtmečius. Jų kapai tvarkomi mūsų rankomis ir dar sulaukiame priekaištų. Taigi, nuo šiol niekad neleisiu savo vaikų tvarkyti neprižiūrimų ir apleistų žydų kapų, man visada bus kokia nors šventė, neleidžianti dirbti. Žydams turi būti didžiulė gėda, kad nė sykio jų niekas nematė tvarkant savų kapinių. Paaiškinkit, kodėl mes turime tvarkyti žydų kapus? Ar mes didesni nusikaltėliai nei jie?. Baikim padlaižiauti ir muštis į krūtinę, žydai daugiau išvežė ir nužudė lietuvių, nei kokie keli lietuviai žydų. Mes žydams nieko neskolingi.

123

123 portretas
Stalinas ir Hitleris buvo politiniai partneriai. Stalinas nebuvo "geras dėdė - tautų tėvas". Žydai buvo diskriminuojami SSSR laikais. Jiems buvo taikomi neoficialūs apribojimai, kas paskatino masinę žydų emigraciją į Izraelį.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių