Šalčio rekordai: šią savaitę gresia 28 laipsnių speigas

Visų spėliojimai: tai bus tikra žiema ar ne – baigsis, o ypač šią savaitę, nes laukia tikras speigas.

Pirmadienį ledine šypsena šypsosis saulė, rytų vėjas bus silpnas. Kaune dieną šals apie -9 laipsnius. Vilniuje  dangus bus giedras, oro temperatūra sieks -10 laipsnių. Šiauliuose oras atvės iki -13 laipsnių, sniego ir saulės duetas akins. Pajūryje pūs šiek tiek gyvesnis vėjas, oro temperatūra sieks -9  laipsnius.

Antradienį termometrų stulpeliai žemės, vietomis danguje kaupsis debesys. Kaune nakties ir ryto metu atšals iki -20 laipsnių. Dieną šaltis svyruos apie -12. Vilniuje iki -19 -18 laipsnių atšals nakties ir ryto metu, susikaupę debesys neišnyks ir dieną, kuomet šals iki -14. Šiauliuose taip pat bus debesuotos nuotaikos, naktį ir ryte bus apie -20 -19, dienos metu apie -14 laipsnių šalčio. Pajūryje apie -13 -12 laipsnių bus naktį ir ryte. Dieną stipriai apsiniauks, šals apie -10 laipsnių.

Trečiadienį nosies laukan iškišti nesinorės. Prie svilinančio šalčio prisidės ir šiaurės rytų vėjo šiurkštus prisilietimas. Kaune naktį  ir ryte temperatūra svyruos apie -23 -21 laipsnį. Dieną, šviečiant saulei, šaltis sumažės iki -15 laipsnių. Vilniuje naktį bus apie -21, ryte -23 laipsniai šalčio. Dieną, susikaupę debesys šaltuką kiek prilaikys, bus apie -15 laipsnių. Šiauliuose naktį šals iki -23, ryte šaltukas spustels iki -26. Dieną, švies saulė, šaltis svilins iki -18 laipsnių. Pajūryje kiek debesuota bus naktis ir rytas, tuo metu atvės iki -19 -17 laipsnių. Dieną vėsias kasas išpins saulė, temperatūra sieks -14 laipsnių.

Ketvirtadienį, iš po nakties,  šaltukas  visus suries į ožio ragą. Kaune  naktį šals apie -22, ryte net  -25 laipsnius. Dienos metu  šąlant iki -17, lediniai debesys kabos danguje. Vilniuje naktį ir ryte termometrai fiksuos -24 -23 laipsnius, dangus užsivilks debesuotą megztinį.   Šiauliuose apšerkšniję debesys kabos per parą, naktį ir ryte oras atšals iki -28 -25 laipsnių. Dieną termometrai rodys -21 laipsnį. Pajūrys didelės šalčio bangos nesulauks, bet ir čia oras gerokai atvės. Naktį ir ryte galimas -20 -15 laipsnių šaltis. Dieną numatomas gausus debesuotumas, šals iki -18.

Penktadienį šaltis muš rekordus! Pasireikš  tikra žiema. Kaune naktį šals iki 25, o auštant rytui šaltis pasieks -28 laipsnius. Dieną temperatūra sieks -20, vakarėjant ir vėl kris. Vilniuje  atvės iki -27 -26 laipsnių nakties ir ryto metu, dieną laukiamas šaltukas iki -20, dangus bus nusiteikęs debesuotai. Šiauliuose ir toliau  pūpsos debesys. Čia nakties ir ryto metu atvės iki -27 -28 laipsnių, dienos metu gali pasnyguriuoti, šals iki -22 laipsnių.  Pajūryje snaigės mėgins nukreipti nuo didelio šalčio dėmesį. Apie -21 -20 šals naktį ir ryte, dienos metu negausiai snigs ir šals apie -17 laipsnių.

Remiantis gismeteo.lt orų prognozėmis savaitgalio pirmoji pusė dar išliks gana šalta, tačiau antroji jau žada kiek šiltesnius orus ir sniegą.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėšalčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Gerai kad sala, nors ziema pasijaucia, reiketu kad iki -35 pasaltu, tai butu rekordas.

to atgailaukite

to atgailaukite portretas
o tu pats nedrebesi???rasineji visur ir gasdini nesamonem zmones,lyg koks sventasis butumei:)))Tai tave Dievas nubaus pirma uz tokias rasliavas!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių