Šalčininkų rajono savivaldybė teismui skundžia Ūkio ministeriją

Šalčininkų rajono savivaldybės administracija teismui skundžia Ūkio ministeriją dėl atsisakymo skirti maždaug 4,5 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramos Jašiūnų dvaro rekonstrukcijai.

"Jie (Ūkio ministerija - BNS) atmetė Šalčininkų rajono savivaldybės pateiktą paraišką dėl projekto "Šalčininkų rajono kultūros paveldo Jašiūnų dvaro restauravimas ir pritaikymas viešiesiems turizmo poreikiams", kaip neatitinkančią finansavimo sąlygų", - BNS sakė Vilniaus apygardos administracinis teismas atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Anot teismo atstovės, Šalčininkų rajono savivaldybė prašo teismo įpareigoti Ūkio ministeriją iš naujo įvertinti savivaldybės paraišką. Savivaldybės nuomone, Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) 2010 metų vasario 22 sprendimas atmesti jos paraišką yra nepagrįstas.

Be to, Šalčininkų rajono savivaldybė savo skunde nurodė, kad Ūkio ministerija, nagrinėdama skundą dėl agentūros sprendimo, projekto detaliai neišnagrinėjo, neįvertino visų aplinkybių, vadovavosi tik agentūros pateiktais motyvais. Savo ruožtu Ūkio ministerija teigė, kad minėtas projektas neskatins atvykstamojo turizmo ir nesukurs patrauklaus turizmo produkto.

Šalčininkų rajono savivaldybė Jašiūnų dvaro rekonstrukcijai prašė skirti apie 4,5 mln. litų Europos Sąjungos (ES) paramos. Preliminari projekto vertė - 11 mln. litų. Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą skelbs spalio 1 dieną.


Šiame straipsnyje: ŠalčininkaiJašiūnų dvaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių