S. Skvernelis nepuls ieškoti naujo pavaduotojo

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, policija.lt nuotr. Policijos vadovas Saulius Skvernelis interviu „Panoramai“ teigia, kad, retėjant policijos vadovų gretoms, policijos veikloje problemų nekils.

Saulius Skvernelis sako nepulsiąs ieškoti naujo pavaduotojo, bet jam abejonių kelia pavaduotojų skyrimo tvarka. Be to, jis tikina negalėsiantis dirbti su pavaldiniais, dėl kurių veiklos pradedami ikiteisminiai tyrimai.

LTV „Panoramos“ interviu su Policijos generaliniu komisaru Sauliumi Skverneliu (S. S.).

S. S.: policijos sistemoje yra 10 tūkst. pareigūnų ir tikrai į vieną ar kitą atsilaisvinusią poziciją yra žmonių, kurie gali darbuotis. Jie ir privalės dirbti, jei pozicijos iš tikrųjų išretės.

LTV „Panorama“: ar galimas darbas su pareigūnu, kuriam jau pareikšti įtarimai?

S. S.: tai priklauso nuo pareigūno užimamų pareigų ir vykdomų funkcijų. Kalbant apie vadovavimą įstaigai ar struktūriniam padaliniui, įtarimai pareikšti vadovaujančiam pareigūnaui – jau tampa rimta problema. Toliau dirbti tokiose atsakingose pozicijose žmogui jau tampa problematiška.

LTV „Panorama“: ar Kauno policijoje reikėtų atlikti tam tikrus tyrimus, ištirti tam tikrus pareigūnus?

S. S.: Į tai turėtų atsakyti ikiteisminis tyrimas. Mes pradėjome tarnybinį patikrinimą, tačiau esame jį sustabdę. Kai baigsis ikiteisminis tyrimas, galėsime atnaujinti tarnybinį patikrinimą ir nustatyti, kas padaryta, o kas ne“.

LTV „Panorama“: O ar Jūsų pirmtakas galėjo žinoti apie vienus ar kitus svarbius dalykus?

S. S.: negaliu vertinti nei vieno prieš mane buvusio policijos vadovo. Turint omenyje tai, ką generalis komisaras privalo žinoti, ši informacija nėra ta, kuri turi būti sprendžiama strateginiame vadovavime. Ši byla susijusi su ikiteisminiais tyrimais. Manau, šioje situacijoje gen. komisaras neprivalo būti informuojamas apie ikiteisminio tyrimo detales ar taktinius veiksmus. O kalbant apie operatyvinį vadovavimą, tai reikia tik kontroliuoti, kaip tiriamas toks – rezonansinis – nusikaltimas. Jei matosi, kad yra problemos, susijusios su veikla, t.y. operatyvinės veiklos ar viešos policijos veiklos problemos, tai gen. komisaras tokiu atveju turėtų spręsti tai, kas susiję su visos sistemos problema.

LTV „Panorama“: ar pradėsite ieškoti tų, kas galėtų užpildyti pozicijas?

S. S.: dabar yra labai sudėtinga situacija. Dar turi būti priimti tam tikri sprendimai. Tuomet jau bus aišku, kokiose pozicijose kokie asmenys gali dirbti. Skubių judesių daroma nebus. Visos pareigybės mums yra žinomos, joms užimti bus vykdomos reikiamos atrankos. Na, išskyrus   pavaduotojų, jų skyrimo tvarka įtvirtinta, ji yra pakankamai aiški, bet ar tobula, tai galima diskutuoti.


Šiame straipsnyje: Saulius Skvernelispavaduotojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių