Š. Birutis: Valdovų rūmams galėtų būti skirta 2-3 mln. litų

Kultūros ministras Šarūnas Birutis sako, kad Valdovų rūmams atstatyti antrąjį šių metų pusmetį galėtų būti skirta 2-3 milijonai litų. Dėl to ketinama spręsti gegužę peržiūrint biudžetą, mat šiuo metu finansavimas tam laikotarpiui apskritai nenumatytas.

„Dabar jis nėra numatytas pagal tą biudžetą, koks jis numatytas. Bet visada būna biudžeto peržiūra. Tai jeigu mes suprasime, kad tai yra mūsų valstybės prioritetinis dalykas, ir tas sustabdymas yra labai nesveikas... Vis tiek nutraukti visiškai bet kokius darbus būtų labai nesveika tiek pačių darbų atlikimo technologiniu požiūriu, tiek ir tokiu psichologiniu. Mes turėtume atrasti finansavimą, kokį valstybė gali, bet pakankamą, kad darbai vyktų ir tą projektą baiginėtume“, - antradienį sakė ministras.

Pasak jo, jei finansavimas kitąmet būtų numatytas panašus kaip ir šiemet, pagrindiniai darbai galėtų būti baigti per penkerius metus. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmams atstatyti šiemet jau skirta beveik 13 mln. litų

Š. Birutis antradienį apžiūrėjo Valdovų rūmus, susitikęs su įstaigos vadovais aptarė jų atstatymo eigą, Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu rūmuose numatytus renginius.

Rūmų vadovai prašė ministerijos keliomis dešimtimis tūkstančių litų prisidėti prie liepos pradžioje numatomų renginių, kurie būtų skirti tiek pirmininkavimui ES, tiek rūmų atidarymui.

„Pasižiūrėsime, nes yra valstybinių švenčių komisija, liepos 6-oji yra valstybinė šventė, viena iš trijų minimų, tam skiriamos lėšos. Mes tos sąmatos ribose pabandysime pakoreguoti, kad Valdovų rūmų atidarymas ir taptų ta ašimi šitos šventės“, - po susitikimo BNS sakė ministras.

Liepos 5-7 dienomis numatomas reprezentacinis Europos Komisijos renginys rūmuose, Kultūros nakties renginiai, Valdovų rūmų atidarymo iškilmės, muzikinė Nacionalinio operos ir baleto teatro programa „Operos istorija atverta Valdovų rūmuose“, Vytauto Rumšo režisuojama Justino Marcinkevičiaus drama „Mindaugas“ ir kiti renginiai. Tiesa, kai kurie iš jų, ypač „Mindaugo“ pastatymas, kuriam iš bilietų tektų 35 tūkst. litų, pareikalautų dar tokios pat sumos.

Š. Birutis taip pat teigia, kad Lietuvą pristatančių renginių turiniu turėtų dažniau būti pavesta rūpintis Kultūros ministerijai.

„Užsienio reikalų ministerija ypatingai daro įvairiomis progomis kultūrinius renginius tiek ambasadose užsienyje, tiek kitur. Mano supratimu, ta kokybė nukenčia, kai daro neprofesionalai. Mes apsitarę pasirašyti tokią sutartį: už turinį atsakinga Kultūros ministerija parinktų mūsų menininkus, kad saviveiklos nebūtų. Nesakau, kad tai visada vyksta blogai, bet mes turime laikyti aukščiausią kokybę, aukščiausią standartą ir vis tiek tik profesionalai, šiuo atveju Kultūros ministerija, turėdama patirtį, gali tą aukščiausią standartą pasiūlyti“, - kalbėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kiauras maišas...

vagis

vagis portretas
skurdziausiai europos valstybei svarbiausia tureti VALDOVU RUMUS!!! kultura nustekenta,bet rumu reikia....kaip gi kitaip reprezentuosi trecio pasaulio genti...parduot juos per aukciona verslininkams naktiniam klubui irengt, o pinigus skirt teatru remimui! arba seimas tegul nurezia nuo savo biudzeto kiekvienais metais , kad galetu atlygint tautai issvaistytus musu pinigus...kiek galima plest ubagus, genocido vykdytojai?brazauskai ,kelkis ir atsakyk uz savo prastumta projekta!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių