R.Žylius: bendradarbiavimas kosmoso srityje Lietuvai bus naudingas

Tapusi Europos kosmoso agentūros nare ir pradėjusi bendradarbiavimą kosmoso srityje, Lietuva ir jos įmonės iš jo turės neabejotinos naudos, sako ūkio ministras.

Pasak Rimanto Žyliaus, pirmąją finansinę naštą pajus ne anksčiau kaip 2014 metais
Seimas beveik vienbalsiai antradienį po pateikimo priėmė svarstyti įstatymo dėl Lietuvos ir Europos kosmoso agentūros susitarimo dėl bendradarbiavimo taikiais tikslais kosmoso srityje ratifikavimo projektą.

„Jokių finansinių įsipareigojimų sutartis nenumato“, - sakė projektą pristatęs ministras. Jis pabrėžė, kad šalies įmonės iš to turės naudos. „Neabejotina grąža iš dalyvavimo Lietuvos įmonėms atsiras“, - sakė jis.

Europos kosmoso agentūra ir Lietuva susitarimą dėl bendradarbiavimo taikiais tikslais kosmoso srityje pasirašė 2010 metų spalį Vilniuje.

Seimui ratifikavus susitarimą, Lietuvos įmonės ir mokslo ir studijų institucijos galės bendradarbiauti su Europos kosmoso agentūra mokslo ir technologijų srityse bei paskatins Lietuvos ir šios agentūros tyrėjų bendradarbiavimą.
Įstatymo projektą toliau Seimas svarstys gruodžio 6-ąją

Lietuvos kosmoso asociacijos direktorius Vidmantas Tomkus yra teigęs, kad Lietuva turi pakankamai potencialo tapti visaverte kosmoso technologijomis grįstų paslaugų teikėja. Pasak jo, jei iki šiol Lietuvos galimybės kosmoso tyrimų srityje apsiribodavo teoriniais darbais, tai dabar yra proga pradėti jų įgyvendinimą praktikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

motas

motas portretas
oooo,cepelinus leisime
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių