R.Žemaitaitis prokurorų prašo ištirti A.Sekmoko veiklą

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis ketvirtadienį pranešė kreipęsis į Generalinę prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl energetikos ministro Arvydo Sekmoko galbūt nusikalstamos veiklos.

Tačiau Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Šatkauskaitė BNS sakė, kad prokuratūra kol kas nėra gavusi R.Žemataičio kreipimosi.

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nario R.Žemaitaičio teigimu, priimant Gamtinių dujų įstatymo pataisas, energetikos ministras viešai pasisakė, kad jas priėmus, tai taps įrankiu derantis su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ dėl mažesnės dujų kainos ir pažadėjo, jog jau rudenį vartotojams jos atpigs 15 procentų.

Tačiau dabar aišku, kad ministras savo pažado neįvykdė, o dujos per metus pabrango 31 proc.

„Toks energetikos ministro E. Sekmoko elgesys gali būti vertinamas kaip manipuliacija priimant jo proteguojamus teisės aktus, melagingos informacijos pateikimu bei tiek Seimo narių, tiek kitų Lietuvos gyventojų teisėtų lūkesčių pažeidimu“, - rašo parlamentaras.

R.Žemaitaitis nurodo, kad A.Sekmoko veikla galėtų būti nagrinėjama remiantis Baudžiamojo kodekso 229 straipsniu, kuris nurodo, jog valstybės tarnautojas, dėl neatsargumo neatlikęs savo pareigų, jeigu dėl to valstybė ar kiti asmenys patyrė didelės žalos, baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą netekimu arba bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: Arvydas Sekmokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valstybiniai nusikaltimai

Valstybiniai nusikaltimai portretas
Tai ne Arvydo Sekmoko kaltė, o sisteminė disfunkcija, įsigalėjusi dar Sąjūdžio laiku, kai buvo parengti ekonominių reformų įstatymai. Viskas klostosi atvirkštiniu susinaikinimo keliu, nes taip I-oji vyriausybė nusprendė tvarkyti Lietuvos ūkį. Gaila žiūrėti į specialistus, kurie nežino savo padėties, blaškosi, dairosi ir nepastebi, ant kokio baisaus nusikaltimo visą tautą pastatė sąjūdininkai.

o as galvojau

 o as galvojau portretas
kad Zemaitaitis tik gejus palaiko.

Teisingai

Teisingai portretas
Tvarka ir teisingumas Lietuvoje turi nugalėti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių