Rusnėje gyvena „šokoladinių“ gandrų kolonija

Didžiausioje mūsų šalies saloje – Rusnėje, miestelio centre, jau kelinti metai gyvenančių gandrų kolonija nusidažo šokoladine spalva. Rusniškių tai jau nebestebina, tačiau atvykę svečiai keistai žiūri į tokį reiškinį.

Didinga Rusnės sala – vienintelė tokia Lietuvoje, išskirtinė savo unikalia gamta: čia vanduo kuria gyvenimą… Čia karaliauja gamta. Turistus patraukia savo išskirtine geografine padėtimi ir unikaliu kraštovaizdžiu. Čia ir pamarys, Nemuno deltos žiotys, daug upių santakų, daugybė upelių. Čia įsikūręs Nemuno deltos regioninis parkas. Bet keisčiausia tai, kad kelinti metai iš eilės Rusnėje gyvenančių gandrų kolonija nusidažo šokoladine spalva.

Šilutės rajono savivaldybė turi išleidusi spalvingą fotoalbumą „Šilutės kraštas, kur vanduo kuria gyvenimą…“. Vakare pasiėmiau albumą, kurį buvau gavęs dovanų 2009 m. už dalyvavimą akcijoje „Diena su fotoaparatu“, skirtoje Lietuvos valstybės dienai paminėti ir varčiau jį keletą kartų. Norėjau pažiūrėti kaip gandrai atrodė tuo metu. Radau vieno gandro nuotrauką. Jis baltut baltutėlis. Gal per šį laikotarpį pakito gandrų rūšis?

Baisus vaizdelis. Gal būt, Nemuno deltos regioninio parko direkcija informuos mokslininkus, ornitologus ir kartu spręs šią gandrų nelaimę, ieškos priežasčių, kad nesikartotų tai kitais metais.

Jau dabar akivaizdžiai matosi, kad keletas gandrų serga, ieško bet kokio maisto šalia valgyklos. Gali būti, kad liks žiemoti.

Nuotraukos Edvardo Lukošiaus


Šiame straipsnyje: gandras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių