R.Turčinskui pasiūlyta atsistatydinti

Apsvarsčiusi sveikatos apsaugos ministro Rimvydo Turčinsko atsakymus į klausimus dėl situacijos sveikatos apsaugos sistemoje, Seimo Darbo partijos frakcija nusprendė siūlyti jam atsistatydinti. Pasak Darbo partijos frakcijos seniūnės Virginijos Baltraitienės, jeigu pačiam ministrui neužtektų drąsos tai padaryti, atšaukti savo ministrą turėtų socialdemokratai.

Susitikime su darbiečiais perskaitęs iš anksto paruoštus atsakymus, R.Turčinskas negalėjo įtikinamai ir argumentuotai atsakyti į daugelį Seimo narių klausimų. Aktyviai gynęs sprendimą perduoti Klaipėdos kraujo centrą į privačias rankas, R.Turčinskas neatsakė, kodėl galiausiai atšaukė savo sprendimą.

Aiškindamas Seimo nariams, kad žiniasklaidoje minimi faktai apie Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotą konkursą greitosios medicinos pagalbos automobiliams nupirkti neatitinka tikrovės, nes automobiliai kainavo pigiau negu buvo nurodyta publikacijose, R.Turčinskas nepateikė nei konkrečių skaičių, nei faktų leidžiančių pagrįsti šiuos teiginius.

Susitikimo su R.Turčinsku metu nepaaiškėjo, kodėl nuo pareigų nušalinta, tarnybine padėtimi galimai piktnaudžiavusi Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkė Aurelija Kulčickienė Gutienė, laimėjo viešą konkursą į šias pareigas, neatitikdama pareigybei keliamų reikalavimų.

„A.Kulčickienė Gutienė dirbo kartu su R.Turčinsku Marijampolės ligoninėje, ji buvo vaistinės vedėja, tačiau kaip ji sugebėjo laimėti konkursą į viršininkės postą, mums taip ir liko neaišku. Viršininkė laimėjo konkursą „mokėdama" anglų kalbą, todėl į įvairias Europos sąjungos institucijas ji galėjo važiuoti ir dirbti tik su vertėju. Kad viršininkė neturėjo net pakankamų anglų kalbos žinių įrodo ir tai, kad pats ministras savo įsakymu ją už valstybės lėšas gegužės 4-24 d. siuntė į anglų kalbos kursus Londone", - sakė Darbo partijos frakcijos seniūnės pavaduotoja Ramunė Visockytė.

Kritiškiausiai Darbo partijos frakcijos nariai įvertino tai, kad ministras neprisiima atsakomybės už sveikatos apsaugos sistemoje vykstančius procesus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių