R.Turčinskas paskelbė apie atsistatydinimą

Po kelias savaites trukusių aiškinimųsi Seimo partijoms, Antikorupcijos komisijai, premjerui ir žiniasklaidai sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas nusprendė atsistatydinti. Tokį pareiškimą premjerui R.Turčinskas ketina įteikti dar šiandien.

Šią savaitę įsigilinti į R. Turčinsko vadovaujamos ministerijos veiklą Premjero prašė Prezidentas, tačiau Gediminas Kirkilas vos prieš dieną patikino, jog ministras dirbs toliau, praneša lrt.lt.

Tuo tarpu G.Kirkilas pareiškė artimiausiu metu situaciją apsvarstysiąs ir tik paskui nuspręsiąs, ar teiks Prezidentui atsistatydinimo pareiškimą.

Ministro kėdė pradėjo „braškėti" po STT kratų Valstybinėje vaistų kontrolės tarnyboje ir Sveikatos apsaugos ministerijoje. Prieš kelias savaites R.Turčinskui atsistatydinti pasiūlė Darbo partija ir konservatoriai.

R.Turčinskas kelias savaites buvo kviečiamas „ant kilimėlio" į Darbo frakcijos, Antikorupcijos komisijos posėdžius. Aktyviai gynęs sprendimą perduoti Klaipėdos kraujo centrą į privačias rankas, R.Turčinskas neatsakė, kodėl galiausiai atšaukė savo sprendimą.

R.Turčinskas niekam negalėjo paaiškinti, kodėl nuo pareigų nušalinta, tarnybine padėtimi galimai piktnaudžiavusi Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkė Aurelija Kulčickienė Gutienė, laimėjo viešą konkursą į šias pareigas, neatitikdama pareigybei keliamų reikalavimų.

Dar šįryt opozicinė Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime paragino Prezidentą pareikšti poziciją dėl sveikatos apsaugos ministro ir tik paskui žadėjo svarstyti interpeliacijos ministrui galimybę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių