R.Turčinskas aiškinsis Antikorupcijos komisijai

Šiandien sveikatos apsaugos ministras Rimvydasi Turčinskas atsakys į Seimo Antikorupcijos komisijos klausimus.

Šiandien rengiamas Antikorupcijos komisijos darbo grupės galimoms korupcijos apraiškoms sveikatos apsaugos sistemoje tirti posėdis.

Posėdžio metu numatoma išklausyti sveikatos apsaugos ministro Rimvydo Turčinsko atsakymus dėl viešosios įstaigos "Nacionalinis kraujo centras" Klaipėdos filialo veiklos nutraukimo ir perdavimo privačiai bendrovei bei Sveikatos apsaugos ministerijos organizuoto greitosios pagalbos automobilių pirkimo konkurso aplinkybių.  

Po STT kratų prieš kelias savaites susitikęs su darbiečiais  R.Turčinskas negalėjo įtikinamai ir argumentuotai atsakyti į daugelį Seimo narių klausimų. Aktyviai gynęs sprendimą perduoti Klaipėdos kraujo centrą į privačias rankas, R.Turčinskas neatsakė, kodėl galiausiai atšaukė savo sprendimą.

Aiškindamas Seimo nariams, kad žiniasklaidoje minimi faktai apie Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotą konkursą greitosios medicinos pagalbos automobiliams nupirkti neatitinka tikrovės, nes automobiliai kainavo pigiau negu buvo nurodyta publikacijose, R.Turčinskas nepateikė nei konkrečių skaičių, nei faktų leidžiančių pagrįsti šiuos teiginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių